Egipt: Nu sunt dovezi ale unei acțiuni teroriste în cazul prăbușirii avionului rus în Sinai
Data publicării:
Autor: Angelo Ardelean
WhatsApp
Egiptul a anunțat luni că nu a găsit până în prezent nicio dovadă a unei acțiuni teroriste sau ilegale în cazul prăbușirii avionului rusesc pe 31 octombrie, în peninsula Sinai în care au murit toate cele 224 de persoane aflate la bord, relatează Reuters .

Rusia și statele occidentale au susținut că avionul Airbus A321 al companiei ruse Metrojet s-a prăbușit din cauza unei bombe aflate la bord. Anterior, ramura egipteană a grupării militante Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbușirea avionului și a afirmat că a amplasat explozibili la bordul aparatului de zbor.

Cu toate acestea, Ministerul egiptean al Aviației Civile a anunțat că a finalizat un raport preliminar privind accidentul și a afirmat că nu a găsit până în prezent nicio dovadă a unei acțiuni criminale.

Avionul implicat în accident efectua o cursă charter turistică între stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh și orașul rus Sankt Petersburg. La bord se aflau 217 pasageri și 7 membri ai echipajului. După pierderea contactului radar avionul a intrat într-un picaj abrupt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel