Efectul De Ce News: Înalta Curte de Casație și Justiție decide suspendarea recalculării pensiilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

O nouă decizie de instanţă, de această dată fiind vorba de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, hotărăşte suspendarea calculării pensiilor militarilor şi poliţiştilor. Decizia este definitivă şi a fost pronunţată vineri.

Militarii şi poliţiştii în rezervă care au atacat, anul trecut, Hotărârea de Guvern prin care le erau recalculate pensiile, au câştigat definitiv la instanţa supremă. Magistraţii au decis, vineri, suspendarea HG 735 din 2010. Ei aveau o hotărâre similară pronunţată şi de Curtea de Apel Cluj. Există şi alte instanţe care au dat câştig de cauză celor care au atacat acest act normativ, un exemplu în acest sens fiind hotărârea Curţii de Apel Bucureşti care le-a dat câştig de cauză rezerviştilor SRI.

Cine beneficiază de pe urma acestor decizii? Unii spun că toţi pensionarii militari. Există şi voci care spun că aceste decizii dau drepturi doar celor care le-au atacat în instanţe. Cert este că-şi vor păstra drepturile câştigate, respectiv pensiile la nivelul de anul trecut, dinainte de celebrele ajustări decise de Executiv, cei care au decizii favorabile din partea instanţelor, informează Realitatea TV.

O altă problemă cu care s-au confruntat pensionarii militari a reprezentat-o corvoada prin care au fost obligaţi să treacă pentru calcularea pensiilor - drumuri pe la zeci de instituţii pentru recuperarea unor documente - şi, toate astea, pentru a se mai putea bucura, câţiva ani, de un venit cât de cât decent.

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ACMRR) din SRI a depus încă din luna decembrie o petiţie la Parlamentul European în care se cere renunţarea la recalcularea pensiilor militarilor şi la includerea acestora în sistemul de pensii de stat unic, aceste măsuri fiind neconstituţionale. Corina Crețu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a declarat pentru De Ce News că au existat numeroase interpelări în PE împotriva acestor măsurilor anti-sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel