Data actualizării:
Data publicării:

Efectuarea periodică a unei ecografii, vitală. Dr. Dragoș Romanescu (SANADOR): Se diagnostichează cele mai multe tumori

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce precizări a făcut dr. Dragoș Romanescu despre efectuarea periodică a unei ecografii.

„Orice persoană trecută de 40 de ani trebuie să-și facă măcar o dată pe an un un examen constând în analize uzuale de sânge și o ecografie. La ecografie se diagnostichează de cele mai multe ori cele mai multe tumori și asta chiar în cadrul controalelor de rutină sau pentru alte afecțiuni. Sigur că, dacă există o încărcătură genetică, dacă în familie există pacienți cu diverse afecțiuni, atunci trebuie efectuată nu numai o simplă ecografie ci și, de exemplu, o colonoscopie dacă e cazul, sau pacienții care deja au un diagnostic trebuie monitorizați mai atent și poate că ecografiile se fac mai des de doar o dată pe an. 

Chistul hepatic

Chisturile sunt și ele de mai multe feluri. Pentru a le caracteriza bine, este necesară o imagistică mai performantă, adică cel puțin un tomograf. Niciodată nu se operează un ficat doar pe o ecografie, exceptând poate colecistul, în rest întotdeauna se face măcar un computer tomograf sau un RMN.

Sanador

Computer-ul tomograf va descrie mai bine chistul decât o simplă ecografie. Va descrie din punct de vedere al dimensiunii, al localizării, astfel încât poți să îți faci o idee asupra apartenenței sau ce fel de chist este. Operațiile, de cele mai multe ori, pentru aceste chestii se fac laparoscopic sau minimal invaziv”, a precizat dr. Dragoș Romanescu, medic primar chirurg la Spitalul Clinic SANADOR.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel