Efectele surprinzătoare ale năutului asupra corpului nostru
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Dacă ești vegetarian sau sau ții post probabil că ești familiarizat cu năutul. 

Această leguminoasă bogată în proteine ​​face parte din familia „fasolelor” și este o componentă gustoasă a multor rețete. Într-o singură ceașcă, consumul de năut oferă organismului tău 10 până la 15 grame de proteine, 9 până la 12 grame de fibre, 4 grame de grăsimi și 34 până la 45 de grame de carbohidrați. Pe scurt: o mare putere de nutrienți.

Pot fi servite moi sau crocante, sărate sau ușor dulci și oferă în continuare o mulțime de vitamine și minerale. Când includeți năut în planificarea mesei, veți oferi corpului un impuls de sănătate. 

Fiți atenți la cum vă simțiți după ce mâncați năut. Dacă începeți să aveți orice fel de probleme cu stomacul sau de altă natură, consultați-vă medicul. 

Deși majoritatea oamenilor se bucură de gustul și beneficiile acestor leguminoase de dimensiuni mici, unii s-ar putea să nu le digere bine.


De obicei la digestie și scad colesterolul

Fibrele sunt o parte esențială a digestiei și, totuși, unii oameni se chinuie să consume o cantitate suficientă în fiecare zi. 

Din fericire, năutul urcă în această categorie, în special cu o doză mare de fibre solubile numite rafinoză, iar în plus este și bun la gust.

Acest lucru vă ajută să vă digerați alimentele mai încet, deoarece bacteriile bune descompun rafinoza. De asemenea, mișcările intestinale ar putea fi mai confortabile și mai frecvente, potrivit unui studiu despre năut.

Pentru o vitalitate și energie optime, este esențial să vă gestionați colesterolul.

 Deoarece năutul este plin de fibre solubile, ne îmbunătățește sănătatea intestinală și, prin urmare, ne scade nivelul de colesterol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel