Efectele sancțiunilor, simțite deja în Rusia. Zahărul, cerealele, făina și uleiul, vândute cu RAȚIA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Efectele sancțiunilor, simțite deja în Rusia. Zahărul cerealele, făina și uleiul, vândute cu RAȚIA / Foto: Pixabay, de Igor Ovsyannykov
Efectele sancțiunilor, simțite deja în Rusia. Zahărul cerealele, făina și uleiul, vândute cu RAȚIA / Foto: Pixabay, de Igor Ovsyannykov
Zahărul cerealele, făina și uleiul au început să fie vândute cu rația în anumite regiuni din Rusia.

Restricțiile privind vânzarea zahărului, cerealelor, făinii și a uleiului au fost introduse în magazinele din regiunea Sahalin din cauza cererii crescute pentru aceste mărfuri. Acest lucru a fost anunțat de ministrul agriculturii și comerțului din regiune, Inna Pavlenko, la ședința plenară a Dumei de Stat, scrie Interfax.

„Astăzi, la sediul guvernului din Regiunea Sahalin, am luat în considerare o serie de propuneri, inclusiv propuneri legate de limitarea vânzării celor mai „fierbinți” mărfuri la o singură persoană, deoarece în ultimele două săptămâni aceleași vânzări de zahăr a crescut de 2,5 ori (s-au vândut 764 de tone de zahăr)", a spus ea.

„Am calculat volumul stocurilor (produse alimentare pentru care acum există o cerere crescută n.r) de care avem nevoie în regiune pentru a preveni lipsurile. Angrosiştii noştri au crescut volumul achiziţiilor de produse alimentare importante din punct de vedere social, în primul rând zahăr, crescând de aproape trei ori volumul achizițiilor de zahăr. Și preconizăm că în următoarele două săptămâni, cât mărfurile sunt pe drum, vom rezolva situația.", a spus ministrul.

Potrivit previziunilor sale, în două săptămâni va avea loc o „schimbare radicală în bine în situația cu furnizarea de zahăr și a tuturor celorlalte produse alimentare importante din punct de vedere social”.

Prețul la alimentele de bază s-a dublat

La rândul lor, deputații au spus că primesc zilnic plângeri de la locuitorii din regiune cu privire la dublarea prețurilor la aceste alimente în mai mule magazine. Ministrul a confirmat că astfel de contestații sunt primite și de către aceștia prin intermediul rețelelor de socializare.

„Colegii noștri, cu implicarea procurorilor, merg la astfel de magazine, se uită la motivele creșterii prețurilor și efectuează lucrări explicative cu agenții economici.", a spus aceasta.

Verificările în magazine sunt efectuate și de angajați ai departamentului regional al Serviciului Federal Antimonopol al Federației Ruse și ai parchetului pentru coluziune de prețuri și alte încălcări ale legislației actuale. Probleme cu vânzarea zahărului au fost înregistrate și în alte regiuni, iar Serviciul Federal Antimonopol (FAS) al Rusiei a început inspecțiile anti-cartel ale celor mai mari producători de zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel