Efectele războiului din Ucraina. Ministrul Angel Tîlvăr spune că e posibil să mai existe incidente în România / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ministrul Angel Tîlvăr a vorbit despre războiul din Ucraina și efectele pe care acesta le generează în Europa și în lume.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, a fost invitat la interviurile DC News și Defense România, unde a vorbit despre perspectivele războiului din Ucraina și efectele pe care acesta le generează asupra României și restului țărilor.

„Există posibilitatea ca aceste incidente să se repete“, a spus Angel Tîlvăr cu privire la diferite evenimente care au legătură cu războiul din Ucraina și se întâmplă în România, precum căderea anumitor resturi de dronă pe teritoriul țării noastre.

„La sfârșitul lui octombrie, datorită vremii, ofensiva terestră va intra într-un soi de încetinire de ambele părți. Asta înseamnă că trebuie să ne așteptăm la incidente, dacă va continua această presiune de împiedicare a Ucrainei să-și exporte cerealele.

Trebuie să ne gândim la efectele pe care blocarea Ucrainei le are asupra întregii lumi. Sunt regiuni de pe acest glob care depindeau și depind de cerealele ucrainene, iar acest lucru generează preocupare, pot genera puseuri migraționiste etc“, a adăugat Angel Tîlvăr.

„Ne așteptăm la un război de lungă durată în Ucraina?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Evaluările noastre, evaluările pe care diferiți analiști le fac duc la ideea că acest conflict se poate întinde pe o perioadă mai lungă, inclusiv din cauza faptului că anul viitor, fiind un an electoral la nivel european - iar aici intrăm într-o altă zonă a discuției și anume faptul că încurajăm narativul Rusiei pe care uneori îl rostogolim fără să ne gândim că ajutăm Rusia să-și promoveze mesajele de izolaționism - duce la concluzia că (n.r. Rusia) și-ar dori un conflict de lungă durată, care să ducă la fisuri bazate pe interese economice, politice, electorale care să genereze scăderea efortului de sprijin pentru Ucraina. Există posibilitatea ca acest conflict să mai dureze.“, a mai spus ministrul Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?