Efecte dezastruoase pentru România, din cauza scandalului alimentar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
alimente
alimente

Productorii şi procesatorii din România înregistrează pierderi zilnice din cauza scandalului produselor alimentare contaminate.

[caption id="attachment_227418" align="alignleft" width="276"] foto: hellosm.ro[/caption]

Producătorii şi procesatorii se plâng de pierderi foarte mari. De când francezii ne-au acuzat că le-am trimis carne de cal în loc de carne de vită, exporturile de carne de vacă au stagnat, scrie antena3.ro.

Producătorii spun că străinii nu mai au încredere să cumpere vită românească, cât despre exportul de carne de cal nici nu poate fi vorba.

Scandalul laptelui a început de o săptămână, iar producătorii şi procesatorii spun că deja au înregistrat pierderi de până la 50%.

VEZI ȘI: Lapte contaminat cu aflatoxină, retras din școlile Sectorului 2

Spre exemplu, un singurator procesator a fost nevoit să distrugă într-o săptămână 60.000 de litri de lapte, ceea ce înseamnă în bani aproximativ 30.000 de euro pentru fiecare jucător în parte.

Cauzele sunt multiple - consumul de lapte a scăzut drastic, pentru că oamenii nu mai au încredere să consume lactate, iar pe de altă parte, hipermarketurile au decis să retragă de la raft unele sortimente de lactate.

În acelaşi timp, inspectorii sanitar-veterinari au pus sechestru pe marfă, acolo unde aveau suspiciuni. Până când au ieşit buletinele de analize însă, care au demonstrat contrariul - că marfa este conformă, marfa a expirat între timp, pentru că este perisabilă.

Având vânzări foarte mici, şi pierderile la bugetul de stat sunt foarte mari.

În acelaşi timp, producătorii şi procesatorii avertizează să ne aşteptăm la falimente, cât şi la scumpiri în industria lactatelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel