Efect uimitor al femeilor frumoase asupra bărbaţilor care vor să se lase de fumat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vederea unei femei frumoase inflențează decizia bărbaților de a se lăsa de fumat.

Bărbaţii care încearcă să se lase de fumat ajung să fumeze mai mult dacă li se arată fotografiile unor femei frumoase, a arătat un studiu realizat în Taiwan, scrie dailymail.co.uk.

Cercetătorii cred că vederea unei femei frumoase îi face pe bărbaţi să intre, involuntar, într-o stare de spirit axată pe ideea de sex şi reproducere, stare în care prezentul pare mult mai important decât viitorul îndepărtat.

Ca urmare, voinţa lor de a se lăsa de fumat slăbeşte, de vreme ce renunţarea la fumat este asociată doar cu beneficii (legate de sănătate) situate undeva în viitor.

CITEȘTE ȘI: Trabucul sau ţigara - Care este mai dăunător

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Medicală Kaohsiung din Taiwan, subiecţii fiind 76 de bărbaţi care afirmau că doresc să se lase de fumat.

Jumătate dintre bărbaţi au vizionat fotografii ale unor femei considerate foarte atrăgătoare, iar ceilalţi – fotografii ale unor femei cu înfăţişare banală.

Bărbaţii au fost supuşi, de asemenea, unui test de concentrare, ale cărui rezultate au sugerat că aceia care văzuseră pozele cu femei atrăgătoare au fost distraşi de gânduri legate de dragoste şi sex.

În etapa finală a studiului, bărbaţii au fost introduşi într-o încăpere unde li s-a spus că pot fuma, dacă doresc, în timp ce completează un chestionar.

În cazul celor care văzuseră pozele cu femei frumoase, nu numai că probabilitatea de a fuma a fost mai mare, dar aceştia au şi fumat de două ori mai multe ţigări decât ceilalţi, arată cercetătorii, în studiul publicat în jurnalul Evolution & Human Behavior.

Starea de spirit orientată spre ideea de „împerechere", stare indusă de imaginile reprezentând femei frumoase, poate reduce capacitatea bărbaţilor de a-şi controla impulsul de a fuma, spun autorii.

Ei consideră ca bărbaţilor care încearcă să se lase de fumat le-ar putea fi de ajutor să se gândească la acest lucru, să se întrebe dacă nu cumva femeile pe care le întâlnesc în viaţa de zi cu zi îi împiedică să reuşească în încercarea lor de abandona tutunul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel