Șef UE: Dacă Grecia iese din zona euro, va fi începutul sfârșitului pentru moneda unică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, francezul Pierre Moscovici, spune că o eventuală ieșire din zona euro a Greciei ar fi "catastrofială" și ar provoca un efect de domino incontrolabil.

Așa-numitul "Grexit" ar fi "începutul sfârșitului" pentru moneda unică a Uniunii Europene și ar declanșa un efect de contagiune pe întreg continentul, potrivit socialistului.

Remarca francezului survine după ce ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schauble, a admis, în premieră, că scenariul unui "Grexit" accidental nu este exclus. Oficiali de la Berlin și cei ai guvernului Syriza s-au angajat recent într-un nou război al cuvintelor privind datoria Greciei.

"Dacă o țară părăsește uniunea monetară, piețele vor întreba imediat care țară e următoarea și asta ar putea însemna începutul sfârșitului", a declarat fostul ministru de Finanțe al Franței pentru Der Spiegel.

Grexit: Germania nu mai exclude ieșirea Atenei din zona euro

Într-un interviu acordat vineri tabloidului german Bild, ministru grec al Apărării, Panos Kammenos, a spus că ieșirea țării sale din zona euro ar putea fi imitată la scurt timp de Italia, Spania sau chiar germania.

"Dacă Grecia explodează, Spania și Italia vor fi următoarele și, la un moment dat, Germania. Prin urmare, trebuie să găsim o soluție în interiorul zonei euro, dar această cale nu poate fi aceea de a-i face pe greci să plătească în continuare", a spus ministru guvernului Syriza.

*Referințe: The Daily Telegraph; Deutsche Welle

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel