Educație de milioane. Investiții-record în școlile din Galați
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Unul dintre cele mai active orașe din România ultimilor ani devine un pol investițional și în materie de plasare de capital în educație: peste 50 de milioane de euro modernizează grădinițele, școlile și liceele din Galați.

Despre municipiul de la Dunăre, scos în evidență în urmă cu câteva luni pentru calitatea ridicată a aerului, dar și pentru fabrica de baterii pentru mașinile electrice, proiect derulat în colaborare cu o mare companie din Belgia, începe să se vorbească la superlativ într-un domeniu în care țara noastră este corijentă: infrastructura din educație. În România mileniului al III-lea încă există unități de învățământ cu privata în fundul curții, aspect care contribuie la rata tot mai mare de abandon școlar. În același timp, Galațiul anunță investiții de 56 de milioane de euro de care beneficiază 42 de licee, școli gimnaziale și grădinițe din localitate. "E clar pentru toată lumea, nu doar pentru cei care gândesc strategiile urbanistice, că suntem datori să oferim noii generații cele mai bune condiții pentru a învăța, iar copiii să aibă acces la toate resursele necesare pentru o formare cât mai bună. Mergeți prin Galați și veți auzi peste tot că sunt cu totul alte condiții la școală! Este esențial acest lucru. Așa cum avem așteptări mari de la viitoarele generații, trebuie să le și asigurăm acest prezent în care fac cei mai importanți pași în viață", ne-a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Cinci creșe noi în oraș

Conform Biroului de Presă al municipalității gălățene, e vorba de un număr-record de proiecte din educație aflate în diferite stadii: "Până acum, în cadrul proiectelor cu finanțare europeană, au fost modernizate 17 grădinițe, școli și licee. Totodată, proiecte în implementare sunt pentru alte 25 de unități de învățământ, iar cele două creșe din oraș au fost deja modernizate." Galațiul are în plan ridicarea a cinci creșe nou-nouțe, iar pentru alte 15 școli, licee și grădinițe sunt în plan investiții de aproximativ 15 milioane de euro. "Precizăm și faptul că am semnat recent un important contract de finanțare în cadrul PNRR prin care toate unitățile de învățământ din oraș vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro", informează reprezentanții instituției de la malul Dunării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel