”Educația Patriotică", o nouă materie introdusă în școlile din Rusia
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Max Fischer: Pexels
Fotografie de la Max Fischer: Pexels
Noi programe școlare intră în vigoare din septembrie, inclusiv o ceremonie în jurul drapelului rus, în fiecare dimineață, și lecții de istorie despre ”operațiunea militară specială” din Ucraina.

Kremlinul a anunțat intrarea în vigoare, începând din septembrie, a reformei programelor școlare create pentru a răspunde solicitărilor președintelui rus Vladimir Putin.

"Începând cu 5 septembrie, copiii vor participa la ore de ”conversații despre lucruri importante”, a anunțat Serghei Novikov, șeful Diviziei de Proiecte Sociale a Kremlinului. Noile activități curiculare se vor concentra pe valorile sociale în conformitate cu strategia de securitate națională a Rusiei, potrivit unui articol publicat de Europa Today.

Pe lângă ”convorbirile” din clasă, Moscova a dorit și o actualizare a manualelor școlare de istorie care să includă ”operațiunile militare speciale” ale Kremlinului, începând cu cea în curs de desfășurare în Ucraina, pe care în Rusia este interzis să o numească ”război” sau ”invazie”.

Actualizarea manualelor pune în aplicare ceea ce a fost solicitat, la câteva luni după începerea războiului, de către ministrul Educației, Serghei Klavțov, care a spus că ministerul va oferi noi lecții obligatorii de istorie elevilor începând de la vârsta de 7 ani.

Teza istorică predată în școală va fi probabil cea susținută de Kremlin care compară invazia ucraineană cu victoria sovietică asupra Germaniei naziste.

De asemenea, elevilor li se va cere să participe la o ceremonie zilnică în jurul drapelului Rusiei, iar printre noutăți se numără și obligația ca școlile să cânte imnul național la începutul fiecărui nou an școlar.

Luna trecută, Putin a înființat și o organizație de tineret considerată de mulți observatori a fi o reediție a Organizației Pionierilor din întreaga Uniune Sovietică, asociația rezervată copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani din zilele URSS. Kremlinul a negat că noul club ar fi o încercare de a revigora organizația dizolvată în 1991.

Citește și:

Colaboratorul lui Putin, care a demisionat după războiul din Ucraina, externat dintr-un spital italian. A plecat în Germania 

Fostul reprezentant special al preşedintelui rus Vladimir Putin pe lângă organizaţiile internaţionale, Anatoli Ciubais, care a demisionat şi a plecat în Occident din cauza războiului în Ucraina, ar fi părăsit duminică spitalul italian unde fusese internat pentru tratament, a relatat duminică presa italiană, citată de Reuters şi The Moscow Times.

Potrivit The Moscow Times, cu referire la ziarul La Repubblica, Ciubais - fost şef al 'Rosnano+ - ar fi fost externat din clinica Mater Olbia din Sardinia.

Surse apropiate lui Anatoli Ciubais (67 de ani) au indicat la începutul lunii august pentru Reuters că fostul consilier al lui Vladimir Putin a fost spitalizat în Europa din cauza unei boli autoimune inflamatorii acute rare.

Potrivit acestor surse, Anatoli Ciubais ar suferi de sindromul Guillain-Barre, o afecţiune rară a sistemului nervos periferic, provocată de sistemul imunitar. Circulaseră zvonuri despre o presupusă otrăvire a sa.

Cotidianul italian La Repubblica scrie că rezultatele analizelor sale toxicologice nu sunt încă disponibile, dar ţinându-se cont de reacţia luii Ciubais la tratament, medicii estimează că ar fi vorba într-adevăr de sindromul Guillain-Barre.

Ciubais a plecat în Germania pentru recuperare

"Se simte mai bine", anunţă ziarul, adăugând că Anatoli Ciubais a părăsit spitalul "fără să fi fost ajutat" şi ar fi plecat la Frankfurt pentru reabilitare... mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel