Educația financiară în școli-cum îți faci copilul milionar, economisind de la 15 la 20 de ani
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Prin economisirea a 200 de lei pe lună, între 15-20 de ani și investirea banilor în active, copilul ar putea scăpa de grija pensiei, au punctat speakerii prezenți la o conferință pe tema educației financiare în școli, susținută de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. 

Prezentările speakerilor prezenți la conferința WebDidactica, cu tema „Educația financiară în școli”, au abordat mai multe direcții de dezvoltare a finanțelor pentru copii, dar și pentru părinți. Conferința a prezentat perspectiva interesantă prin care părinții le pot lăsa o moștenire valoroasă copiilor, fără a fi nevoie ca aceștia din urmă să mai aibă grija pensiei.

Pentru mulți părinți, dorința de a-și asigura viitorul copiilor lor este o prioritate majoră. Unii investesc în educația lor, alții într-o casă sau într-o afacere, dar cum ar fi să începi să economisești pentru viitorul copilului tău încă de la o vârstă fragedă, astfel încât să poată ajunge milionar până la vârsta de pensionare, să nu mai aibă această presiune constantă care există astăzi pe cei ajunși la vârsta pensionării?

Aceasta este ideea lui Adrian Măniuțiu, fondatorul EM360 Group, care susține că prin economisirea a 200 de lei (sau euro) pe lună, de la vârsta de 15 ani până la 20 de ani, se poate ajunge la o sumă semnificativă în viitor. Se recomandă ca acești bani să fie investiți în active care să genereze o medie de 7 % anual.

1,3 milioane după 40 de ani

Conform calculelor, după 6 cicluri de economisire a câte 2400 de lei (sau euro) pe an, suma investită va fi de 14.400, iar apoi dobânda compusă își va arăta puterea. La vârsta de 21 de ani, această sumă va fi crescut la 17.700, la 30 de ani 47.000, la 40 de ani 140.000. Suma poate crește semnificativ până la vârsta de 60 de ani, când poate ajunge la peste 1.3 milioane de lei sau euro. Practic, economisești 5 ani în prima parte de viață a copilului, pentru a-i asigura o liniște după retragerea din activitate.

În timp ce mulți părinți se concentrează pe investiții în educație sau în proprietăți, această metodă simplă de economisire poate fi o alternativă excelentă. În cele din urmă, dacă îți permiți să depui câteva sute de lei sau euro în fiecare lună, de ce să nu investești în viitorul copilului tău și să îl ajuți să devină milionar până la vârsta de pensionare? Prezentarea lui Adrian Măniuțiu a avut loc, în această săptămână, în cadrul conferinței WebDidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, într-o dezbatere online la care au participat 1500 de părinți, cadre didactice și specialiști în domeniul financiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel