Eduard Novak, mesaj după victoria lui David Popovici: Suntem mândri de tine! Multe succese la fel de răsunătoare vor urma
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
  /Sursă foto: Facebook Eduard Novak
/Sursă foto: Facebook Eduard Novak
Eduard Novak a reacționat, după ce David Popovici a reușit să câștige medalia de aur la Campionatul European.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, spune, despre David Popovici, care a reușit să câștige medalia de aur la Campionatul European în bazin scurt, că este un exemplu pentru toți tinerii României.

„Un tânăr super talentat reușește la doar 17 ani un rezultat istoric, provenind dintr-o țară fără tradiție în natație, împotriva unor națiuni mai puternice în acest sport”, spune, duminică, Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.

Acesta atrage atenția că medalia câștigată de David Popovici nu este doar primul său titlu la seniori, ci și primul titlu pentru natația românească la această probă.

„David Popovici ne-a făcut bucuria de a deveni campion european în bazin scurt, iar aurul său nu e doar primul titlu pe care îl obține la seniori, ci este și primul titlu pentru natația românească la această probă. Sunt sigur că multe succese la fel de răsunătoare vor urma și vă îndemn să vedeți în el un exemplu pentru toți tinerii acestei țări. Bravo, David, suntem mândri de tine!”, mai spune Eduard Novak.

David Popovici, campion european la 200 metri liber



David Popovici a câștigat, sâmbătă, titlul european în proba de 200 de metri, în bazin scurt. Românul a înotat distanța într-un minut, 42 de secunde și 12 miimi, acest timp fiind cea mai bună performanță a sa, potrivit Mediafax.

Campionatele Europene de la Kazan reprezintă prima mare competiție pentru David Popovici, după Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a fost la un pas de medalie în proba de 200 metri liber. Atunci, a terminat pe locul 4.

Tot la Campionatele Europene de la Kazan, Robert Glință a adus două medalii pentru delegația României, argint în proba de 100 m spate și bronz în proba de 50 m spate, scrie Digi24.

Popovici a ratat finala la 400 m liber 

Sportivul român conducea în proba de 400 de metri liber, dar s-a oprit după 14 lungimi de bazin, deşi cursa avea 16. Acesta şi-a dat seama că mai avea de parcurs încă 2 ture şi a repornit în cursă, dar nu a mai putut recupera distanţa dintre el şi ocupantul primului loc, ratând astfel calificarea în finală. 

„O mică eroare a unui mare campion, care nu arată altceva decât că David este la început de drum și încă învață, de la o cursă la alta. Cândva, ne vom aminti amuzați că, în cariera unui mare sportiv, se întâmplă și mici accidente. Capul sus, David! Mai sunt încă două curse aici, la Kazan, plus alte câteva mii înaintea ta”, se arată în mesajul Clubului Sportiv Dinamo, care l-a legitimat recent.

David Popovici s-a născut pe 15 septembrie 2004, la București. Ne dăm seama din start că este un nativ Fecioară. Zodia perfectă pentru cei perfecționiști. Orice persoană născută în această zodie muncește mult, optimizează, este meticuloasă, permanent nemulțumită, dornică să nu greșească deloc (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel