Eduard Hellvig: Cum ar fi putut câștiga Crin Antonescu prezidențialele din 2014 și cum s-a ajuns la Klaus Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Europarlamentarul PNL, Eduard Hellvig, a dezvăluit în ce condiții ar fi putut câștiga Crin Antonescu alegerile prezidențiale din 2014.

Eduard Hellvig este un personaj apropiat de ultimii doi foști președinți liberali, Klaus Iohannis și Crin Antonescu. Într-un interviu acordat pentru evz.ro, europarlamentarul a explicat cum s-a ajuns la candidatura lui Iohannis din partea PNL la alegerile prezidențiale.

Eduard Hellvig este de părere că Antonescu din 2009 ar fi putut ajunge la Cotroceni în 2014: "Privind în urmă, pot spune că România nu a fost pregătită, în 2009, pentru Crin Antonescu președinte. Sunt convins că acel Crin din 2009 ar fi câștigat alegerile din 2014. Ține de destin, de gradul de maturizare a democrației noastre, de activarea unui spirit civic în ultimii ani. Am ținut să precizez acest lucru pentru că eu cred că nu numai calitățile și defectele celor doi (n.r. - Crin Antonescu și Klaus Iohannis) au făcut diferența dintre reușita proiectelor pe care le-au întruchipat".

Întrebat dacă avea Crin Antonescu, cel din 2013, șanse să câștige Președinția României în 2014, Eduard Hellvig a răspuns: "După alegerile europarlamentare, nu, nu mai avea șanse! Dar cred că ar fi câștigat alegerile, dacă nu ar fi luat câteva decizii, cum a fost pragul de 20% pe care și l-a impus ca țintă personală la europarlamentare, deși era o bătălie a partidului în primul rând. Le-a dat, în felul acesta, o armă adversarilor, care au făcut toate încercările posibile pentru ca PNL să nu atingă scorul vizat".

Vezi și: Marian Petrache dezvăluie o discuție cu Crin Antonescu. Pe cine voiau la șefia PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel