Edi Iordănescu refuză să mai vorbească cu presa după calificarea la EURO
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României
Potrivit unor surse din interiorul echipei naționale, selecționerul României va refuza să mai vorbească cu presa după meciul cu Elveția.

România și-a asigurat locul la EURO 2024 după o victorie crucială în fața Israelului, marcând o revenire de succes la turneele finale europene după o pauză de 8 ani. Cu un scor de 2-1, tricolorii condusi de selecționerul Edi Iordănescu au demonstrat determinare și abilitate într-un meci tensionat și crucial.

După anunțul victoriei, Iordănescu a stabilit că va continua să interacționeze cu presa până după meciul cu Elveția, programat pentru 21 noiembrie, ora 21:45, de pe Arena Națională. Însă, într-o decizie surprinzătoare, selecționerul ar fi decis să intre într-un „silenzio stampa” ulterior acestei întâlniri, renunțând la interviuri și apariții publice pentru următoarele luni.

Surse apropiate echipei naționale au dezvăluit că motivul acestei alegeri este dorința lui Iordănescu de a petrece mai mult timp alături de familie și de a se reface emoțional după campania stresantă de calificare la EURO 2024.

Pentru România, calificarea este o reușită majoră, având în vedere că de-a lungul istoriei, naționala a participat doar la cinci ediții ale turneelor finale europene: 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016.

Înaintea meciului crucial cu Elveția, echipa națională trebuie să evite înfrângerea pentru a încheia pe primul loc în grupă și a rămâne în urna a doua valorică. Hotărâtor pentru traseul următor al României va fi rezultatul meciului de marți, 21 noiembrie, de la ora 21:45.

În cazul unei remize sau a unei victorii împotriva Elveției, se deschid două variante de grupe posibile pentru tricolori. O posibilă grupă "infernală" ar include adversari precum Franța, Olanda și Elveția, în timp ce o altă variantă, cu o aparență mai accesibilă, ar aduce în fața României echipe ca Austria, Slovenia și Slovacia.

Fanii și susținătorii echipei naționale așteaptă cu sufletul la gură rezultatul meciului decisiv cu Elveția, conștienți fiind că acesta va determina traseul și adversarii din cadrul EURO 2024 pentru naționala României.

Răzvan Burleanu se felicită că nu l-a demis pe Iordănescu

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), a ieșit în lumina reflectoarelor pentru a oferi primele declarații după reușita echipei naționale a României în calificarea la Euro 2024. El a etichetat naționala ca fiind o "generație de eroi" și a exprimat speranța că victoria asupra Israelului va servi ca exemplu pentru întreaga societate românească.

Burleanu a subliniat importanța susținerii constante din partea FRF pentru un selecționer care, în ciuda criticilor, nu a obținut rezultatele așteptate. A făcut referire la perioada de criză în care presa a cerut demisia selecționerului Edi Iordănescu, în urma unei campanii dezastruoase în Liga Națiunilor.

"Am fost foarte jos", a recunoscut președintele FRF, făcând aluzie la momentele dificile prin care a trecut echipa națională și conducerea acesteia. Totuși, victoria crucială împotriva Israelului, cu scorul de 2-1 în Budapesta, a reprezentat punctul de cotitură care a adus România înapoi la EURO, după o pauză de 8 ani.

"Am simțit încrederea susținătorilor români. Am fost foarte jos", a adăugat Burleanu, subliniind că această revenire triumfală a reprezentat un moment definitoriu pentru echipă și pentru întreaga țară.

"Suntem neînvinși. E o călătorie extrem de frumoasă. Mi-aș dori ca această călătorie să fie o sursă de inspirație pentru ca un număr mare de copii, băieți și fete să se apuce de fotbal. O sursă de inspirație pentru ca tinerii români să-și asume funcții de conducere fie în mediul public sau privat. Trebuie să inspirăm întreaga societate", a subliniat președintele FRF, evidențiind importanța exemplului oferit de echipa națională și sperând că aceasta va motiva tinerii să se implice activ în diverse domenii ale vieții sociale și profesionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel