Edelweiss Travel: Top destinații de vară, preferate de români în 2015
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Edelweiss Travel, touroperator român specializat pe destinaţia Austria, dar care promovează şi alte destinaţii externe, a realizat, recent, un studiu privind preferinţele turiştilor români în materie de vacanţe şi călătorii.

"Sezonul a mers bine, aproape de nivelul aşteptărilor. Destinaţia Austria a cunoscut o uşoară creştere în preferinţele turiştilor români şi asta ne bucură, dar pentru sezonul de vară, coroana regală este a destinaţiilor cu ieşire la mare, Grecia, Bulgaria, Turcia, România. Deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Makaza, între Bulgaria şi Grecia, a determinat o creştere spectaculoasă a fluxului de turişti spre Macedonia de Est - Thracia şi insula Thassos. Vacanţele în Germania atrag şi ele din ce în ce mai mulţi turişti români, dar mai este mult de lucrat aici", a declarat Florentin Mocanu, directorul general al touroperatorului Edelweiss Travel.

Politicienii din România se laudă cu vacanțele lor în țări exotice

Touroperatoriul român a realizat și un Top destinaţii vară, pe prima poziție clasându-se Grecia, urmată de Bulgaria, Austria, Turcia și România.

Oferte pentru sezonul de iarnă

Deși vara nu s-a încheiat, touroperatorii români pregătesc deja sezonul de iarnă. Pentru iarnă, Munţii Alpi şi în special Austria reprezintă o ţintă importantă a turiştilor români, dar şi Bulgaria este umăr la umăr cu ea, mai ales pentru sudul României, datorită distanţei mai mici. Germania are ambiţii mari şi face eforturi pe măsură. Pe piaţa românească primează noutatea că Germania poate fi destinaţie de vacanţă. Numărul de înnoptări în Germania dinspre România a crescut cu peste 20% în ultimii 4 ani.  

Top destinaţii iarnă

În anotimpul cu zăpadă, Austria este destinaţia nr. 1, urmată de Bulgaria, România şi de destinaţii exotice, destinaţii calde (Mauritius, Caraibe, Egipt, Dubai etc.). Pentru sezonul de iarnă, Edelweiss Travel a lansat deja oferte cu reduceri în condiţii de early booking de până la 25%. Pentru destinaţia Bulgaria, ofertele early booking ajung până la 25%, iar pentru Austria sunt cuprinse între 5 şi 10%. Oficialul touroperatorului recomandă însă turiștilor să aleagă agenţiile de turism din mai multe motive, toate în avantajul lor. "În primul rând, profesionalismul agentului sau al consultantului de turism şi informaţiile deţinute de acesta, prin împletirea cu aşteptările şi dorinţele turistului, pot conduce spre destinaţia cea mai potrivită şi pachetul cel mai bun", a precizat Florentin Mocanu.

Șeful Edelweiss Travel, nemulțumit de cum acționează unii turiști români

Directorul Edelweiss Travel a semnalat, în contextul în care a vorbit despre ajutorul important al agențiilor de turism acordat turiștilor, o atitudine greșită a românilor. Turiștii români solicită informaţii la agenţiile de turism despre destinaţie, zonă, atracţii şi obiective iar apoi rezervă pe sisteme on line, sisteme care nu oferă informaţii dar care încasează comisioane de peste 20%.

Bulgaria, îngrijorată de scăderea numărului de turiști români

"Nu pot să-i înţeleg pe aceştia. De ce cred ei că respectivul consultant de turism trebuie să muncească gratis pentru ei? De ce nu apreciază munca şi efortul îndelungat al consultantului care trebuie să cunoască cel puţin limba engleză, care trebuie să se documenteze permanent asupra noutăţilor apărute în fiecare zonă turístică etc. Turismul românesc în sine are de învăţat de la toţi vecinii şi de la toţi cei care au tradiţie şi rezultate bune în turism. Din păcate încă nu o face", a subliniat directorul Edelweiss Travel.

Edelweiss Travel, planuri de viitor

Edelweiss Travel îşi extinde în fiecare sezon oferta cu noi destinaţii sau noi tipuri de produse turistice. De curând, touroperatorul Edelweiss Travel a început, în colaborare cu Dertour, promovarea Revelionului în Mauritius şi în viitorul apropiat, după lansarea noii pagini web, va promova pachete în destinaţii exotice în colaborare cu Barcelo Viajes şi Dertour. Sunt în plan pentru anul următor pachete speciale în Germania, Polonia, Cehia, Elveţia etc. şi pachete cu combinaţii de 2-3 ţări. Parcurile tematice vor reprezenta un capitol important al ofertei Edelweiss Travel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel