Ed Miliband, președintele Partidului Laburist, a demisionat după alegerile parlamentare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ed Miliband și-a anunțat, vineri, demisia din funcția de președinte al Partidului Laburist, după înfrângerea suferită în alegerile parlamentare desfășurate joi în Marea Britanie, care au fost câștigate de Partidul Conservator.

”Nu acesta este discursul pe care am vrut să-l rostesc”, a declarat el în deschiderea alocuțiunii susținute în prezența presei și a numeroși susținători, înainte de a-și asuma ”întreaga responsabilitate pentru înfrângere”. ”Este timpul ca noul lider să preia conducerea”, a continuat Ed Miliband, citat de Agerpres.

”Marea Britanie are nevoie de un Partid Laburist puternic. Marea Britanie are nevoie de un Partid Laburist care să se poată reface după această înfrângere astfel încât să putem avea un guvern care să apere din nou interesele populației de vârstă activă”, a mai spus fostul lider laburist.

Citește și: Cameron va fi primit de Regină după victoria conservatorilor

”Iar acum a venit momentul ca altcineva să preia conducerea acestui Partid, așa că îmi prezint demisia, care va intra în vigoare după ceremoniile din această după-amiază care marchează sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial”, a anunțat Ed Miliband, care a mai precizat că vicepreședinta Harriet Harman va asigura șefia Partidului până la alegerea noului lider.

Ed Miliband declarase, vineri dimineață, că formațiunea sa politică a avut o noapte ”foarte dezamăgitoare”, după ce rezultatele la ieșirea de la urne au arătat că laburiștii au suferit o înfrângere clară în fața conservatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel