Data publicării:

Ed Asner a murit la 91 de ani. Actorul din Up și Lou Grant a murit „în pace”

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Facebook - Ed Asner
Facebook - Ed Asner
Actorul Ed Asner a trecut în neființă la 91 de ani. 

Ed Asner, actorul cunoscut pentru rolul jurnalistului fictiv Lou Grant, a murit la vârsta de 91 de ani, transmite BBC. Actorul, printre ale cărui roluri se numără și vocea personajului principal din filmul Pixar Up, a murit „în pace” duminică dimineață, a spus familia sa.

"Cuvintele nu pot exprima tristețea pe care o simțim. Cu un sărut pe frunte, noapte bună, tată. Te iubim”, au transmis membrii familiei sale. 

Personajul Lou Grant a fost prezentat pentru prima oară ca șeful lui Mary Richards din emisiunea The Mary Tyler Moore Show în anii 1970. Grant, editorul irascibil al fictivului Los Angeles Tribune, a devenit apoi un personaj dintr-un spectacol în sine din 1977 până în 1982.

Șapte premii Emmy 

Rolul l-a ajutat Asner să câștige șapte premii Emmy de-a lungul carierei sale, cel mai mult pentru categoria actorilor. În 2009, el a devenit cunoscut unei noi generații de public interpretând rolul văduvului vârstnic, Carl Fredricksen, în popularul film animat „Up”. De asemenea, l-a jucat pe Moș Crăciun în comedia „Elf” a lui Will Ferrell din 2003.

În timpul carierei sale de actorie, Asner a susținut în mod deschis o serie de cauze umanitare și politice, inclusiv sindicalismul și drepturile animalelor. A ocupat funcția de președinte al Screen Actors Guild din 1981 până în 1985 și a fost onorat în 2000 cu prestigiosul premiu Ralph Morgan al uniunii.

Din armată pe scena Broadwayului

Asner s-a născut în Kansas City, Missouri în 1929, și a început să joace în piese de teatru încă de la școală. După ce s-a încadrat în serviciul militar timp de doi ani în Franța într-un corp al Armatei SUA, Asner s-a întors la prima pasiune, teatrul, în Chicago.

În 1955 a debutat pe Broadway cu Jack Lemmon în „Face of A Hero”, apoi a avut reprezentații în festivalurile americane, din New York și a apărut în numeroase spectacole în afara Broadway. Asner s-a mutat la Hollywood în 1961 și și-a început cariera aclamată în televiziune și film. Și-a câștigat locul pe Holul Faimei al Academiei de Arte și Științe ale Televiziunii în 1996.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel