Data actualizării:
Data publicării:

Ecuador, pană de electricitate ''la scară naţională'': Totul a fost paralizat

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Ecuador a experimentat o pană generalizată de curent electric care a durat cel puțin o oră miercuri după-amiază, afectând întreaga țară din cauza unor probleme tehnice în rețea, a declarat ministrul energiei, Roberto Luque.

"Există o defecţiune în reţea care a provocat deconectări în cascadă, deci nu există energie electrică în toată ţara", a scris Roberto Luque pe reţeaua socială X, fără a oferi detalii suplimentare.

O pana de curent electric a survenit neașteptat în Ecuador, afectând în mod special locuitorii capitalei Quito și utilizatorii metroului, în jurul orei 15:20 (20:20 GMT). În Quito, un oraș cu aproximativ trei milioane de locuitori, alimentarea cu energie a fost restabilită treptat, de la un cartier la altul, aproximativ o oră mai târziu.

"Incidentul trebuie să fie foarte important din moment ce a afectat chiar şi energia electrică de la metroul din Quito, care foloseşte, totuşi, un sistem autonom. Totul a fost paralizat", a comentat pe X Pabel Munoz, primarul capitalei.

Ecuadorul a experimentat opriri planificate ale energiei electrice de până la 13 ore

Metroul s-a oprit complet, fiind necesară evacuarea a mii de călători. Polițiștii locali au fost trimiși de urgență la intersecțiile rutiere, unde semafoarele nu mai funcționau din cauza haosului generat.

În Guayaquil, un oraș-port de pe coasta Pacificului, s-a înregistrat aceeași dezordine în trafic, conform unui corespondent AFP, care a relatat că multe persoane au rămas blocate în lifturi din cauza penei de curent în marile clădiri de birouri și locuințe.

Tramvaiul din oraşul Cuenca, situat în partea de sud a ţării, a fost oprit din funcţionare.

Amploarea defecțiunii nu este clară în acest moment, iar ministrul Luque urma să țină o conferință de presă la sfârșitul după-amiezii.

În luna aprilie, Ecuadorul a experimentat opriri planificate ale energiei electrice de până la 13 ore, din cauza unei perioade prelungite de secetă, nivelurilor scăzute ale rezervoarelor hidroelectrice și a infrastructurii învechite, au informat autoritățile. Oprirea furnizării curentului a încetat în luna mai odată cu reluarea ploilor, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel