Data publicării:

ECOTIC și UZPR anunță câștigătorii concursului "Jurnalism pentru un mediu curat"

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

ECOTIC împreună cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România au organizat în perioada martie – octombrie 2024 concursul JURNALISM PENTRU UN MEDIU CURAT dedicat jurnaliștilor din Romania.

Obiectivul acestui concurs a fost susținerea și dezvoltarea jurnalismului de mediu în România pentru informarea corectă a publicului privind temele legate de protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor in contextul economiei circulare.

Câștigătorii concursului sunt:

Locul I: Maia Bondici, Jurnalist EuroNews pentru reportajul “Comunitățile de energie, la început de drum în România. Cum arată modelul spaniol care ar putea fi implementat și în țara noastră?”

Locul II: Alina Vasiliu, Jurnalist Ziarul Financiar pentru articolul “Poluare -> Boli respiratorii -> Decese. Există o relaţie de cauzalitate? „Nivelul principalilor poluanţi atmosferici rămâne peste cel prevăzut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în special în Europa Centrală şi de Est“

Locul III: Anca Iosif, Jurnalist independent pentru un Minighid pentru colectarea deșeurilor.

ECOTIC și UZPR au decis să acorde și o mențiune Oanei Stanciu pentru articolul “Economia circulară: O șansă pentru comunitățile rurale din România”.

Pentru cele mai bune 3 materiale de presă, ECOTIC oferă premii după cum urmează:

Locul I – Voucher Altex în valoare de 500 EUR;

Locul II – Voucher Altex în valoare de 300 EUR;

Locul III – Voucher Altex în valoare de 300 EUR.

“Am inițiat și organizat concursul de eco-jurnalism din dorința de a stimula interesul jurnaliștilor români spre o tematică pe cât de actuală, pe atât de complexă: protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor în contextul tranziției României spre economia circulară.

Considerăm că demersurile jurnalistice în acest domeniu contribuie la informarea corectă și conștientizarea publicului în ceea ce privește problematica de mediu și soluțiile pentru asigurarea unui viitor sustenabil”, declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

„Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România s-a alăturat cu convingere acestei inițiative a ECOTIC pe care o apreciem pentru toate acțiunile sale concrete în spiritul și în sprijinul ecologismului, al educației ecologice. În fapt, rolul nostru, al celor care existăm în și prin mass media, al celor care ne dorim să fim ”influencers” în societate și să ne onorăm statutul de utilitate publică, este tocmai acela de a-i face pe toți semenii noștri, cu osebire, pe cei tineri, să fie mai conștienți de starea actulă a lumii în care trăim, a Planetei, de necesitatea urgentă de a o proteja. Personal, sunt convins că Terra este singura noastră proprietate, cu adevărat, din această viață!

Noi, ziariștii acționăm permanent, să determinăm o implicare majoră, curajoasă, a tuturor semenilor noștri față de toate pericolele care pasc omenirea și pe care, de cele mai multe ori, ni le creem singuri. În sprijinul acestei cauze suntem și vom fi alături de cei de la ECOTIC”, declară Sorin Stanciu, Președinte UZPR jurnalism ecologic.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) este o asociație profesională de creație publicistică și jurnalistică a ziariștilor din România și din comunitățile românești de peste hotare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel