Economie sau democraţie? Întrebare dificilă pentru Mircea Coşea. "Lucrul ăsta o să te distrugă ca naţie"
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
În cadrul emisiunii Ce se întâmplă de la DC News, Răzvan Dumitrescu i-a adresat o întrebare dificilă economistului Mircea Coșea.

Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii Ce se întâmplă de la DC News, i-a adresat o întrebare dificilă economistului Mircea Coșea, în contextul în care numeroase națiuni au intrat în recesiune din cauza pandemiei de coronavirus, iar anumite superputeri încearcă să își extindă sferele de influență.

„Am putea fi puși, din cauza pandemiei, să alegem între economie și democrație?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

E o întrebare la care nu pot să răspund. Mă sperie gândul. Îmi e teamă că oamenii vor fi mai mult interesați de economie, în sens de trai, de mâncare, decât de democrație. Îmi e teamă că hrănirea cu democrația e mult mai complicată decât hrănirea cu mâncarea.

E nevoie de o evoluție în timp, o dezvoltare. Unele țări o au și au început să fie democrații încă de la anul 800, alții nu. Avem multe de învățat, însă nu trebuie să acceptăm ideea asta niciodată, pentru că oricât ai mânca și oricât de bine ai trăi, dacă nu ești liber, ai să simți lucrul ăsta și o să te distrugă ca nație“, a precizat economistul Mircea Coșea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel