Data actualizării:
Data publicării:

Economia Rusiei, în picaj: Au ajuns să dea 100 de ruble pe 1 dolar. În raport cu euro, situația e și mai dezastruoasă

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Economie
WhatsApp
FOTO: 4508513/ Pixabay
FOTO: 4508513/ Pixabay
Joi, rubla rusă s-a menținut în jurul valorii de 99,5 față de dolar, luptându-se să se îndepărteze de pragul de 100, pe care l-a depășit la începutul săptămânii, din cauza reducerii ofertei de valută străină din partea exportatorilor, scrie Reuters.

La ora 08:18 GMT, rubla nu s-a schimbat în raport cu dolarul, rămânând la 99,60, și a rămas constantă în raport cu euro la 104,72. În plus, a crescut cu 0,2% în raport cu yuanul, ajungând la 13,61.

Prețul țițeiului Brent, un indicator global pentru exporturile Rusiei, a crescut cu 0,2%, ajungând la 86,02 dolari pe baril.

VEZI ȘI: Rusia va ridica interdicția exporturilor de motorină, după ce s-a dovedit că nu poate gestiona volumele suplimentare (surse)

VEZI ȘI: ”Râde lumea de noi”. Rubla lui Putin nu mai valorează nici măcar un cent

În septembrie, veniturile din petrol și gaze ale Rusiei au crescut datorită prețurilor mai mari la petrol și a găsirii de noi destinații de export, după ce limitele de preț impuse de Occident și embargoul asupra exporturilor de petrol pe mare au afectat veniturile din energie.

Se așteaptă ca veniturile din energie să continue să se redreseze în octombrie datorită modificărilor fiscale și prețurilor ridicate ale mărfurilor.

Alexei Antonov, din partea Alor Broker, a afirmat că așteptata creștere a veniturilor fiscale din sector în octombrie ar putea oferi rublei un sprijin semnificativ, deoarece companiile petroliere ar fi forțate să-și mărească vânzările de valută străină obținute din export.

Cu toate acestea, Antonov a adăugat că acest lucru s-ar putea întâmpla fie în a doua jumătate a lunii, fie atunci când cursul de schimb depășește pragul de 100 de ruble per dolar.

Indicele rusesc RTS, denominat în dolari, a scăzut cu 0,3%, ajungând la 988,4 puncte, în timp ce indicele MOEX rusesc, denominat în ruble, a înregistrat o scădere de 0,3%, la 3.123,7 puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel