Economia Germaniei scârțâie. Unul din cinci nemți, aproape de pragul sărăciei
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Mai mult de una din cinci persoane care trăiesc în Germania au fost expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială.

Mai mult de una din cinci persoane care trăiesc în Germania au fost expuse anul trecut riscului de sărăcie sau excluziune socială, potrivit datelor oficiale publicate miercuri, care arată amploarea dificultăților din cea mai mare economie europeană.

Acest lucru era valabil pentru 17,7 milioane de persoane în 2023, adică 21,2% din populație, a raportat biroul federal de statistică, potrivit Reuters. Deși în mare parte neschimbate comparativ cu 2022, cifrele oferă un fundal pentru climatul politic din Germania, unde Alternativa pentru Germania (AfD), de extremă dreapta, concurează pentru primul loc în alegerile statale din septembrie în estul mai sărac al țării.

O promisiune de creștere a cheltuielilor pentru apărare ca răspuns la războiul din Ucraina a trimis, de asemenea, coaliția neliniștită a cancelarului Olaf Scholz în căutarea unor reduceri bugetare, în timp ce gospodăriile s-au luptat cu o creștere a inflației care acum se atenuează.

 21,2% dintre germani, expuși riscului de sărăcie

Datele Germaniei respectă o definiție a sărăciei dată de UE, care numără persoanele care se încadrează în cel puțin unul dintre următoarele trei criterii: sunt expuse riscului de sărăcie; se confruntă cu privațiuni materiale și sociale grave; fac parte dintr-o gospodărie cu "intensitate foarte scăzută a muncii".

Procentul germanilor considerați ca fiind expuși riscului de sărăcie a fost de 14,3% în 2023, ceea ce reprezintă o ușoară îmbunătățire față de procentul de 14,8% raportat în 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel