Data publicării:

Ecommerce Europe salută discuțiile Consiliului privind condițiile de concurență echitabile în comerțul electronic

Autor: Editor Team | Categorie: Economie
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Astăzi, miniștrii UE s-au întâlnit în cadrul Consiliului COMPET pentru a discuta dezvoltarea unei abordări unificate privind aplicarea standardelor UE în comerțul electronic. Îngrijorările exprimate de statele membre sunt împărtășite de noi și de membrii noștri. Aplicarea riguroasă a standardelor UE este esențială.

„Ne bucurăm să vedem că un număr tot mai mare de părți interesate se concentrează asupra problemei concurenței echitabile între jucătorii de comerț electronic din UE și cei din afara UE. Astăzi, a fost rândul Consiliului COMPET să abordeze problema și să reflecteze asupra unei abordări unificate privind aplicarea standardelor UE în comerțul electronic. Un sentiment de urgență împărtășit cu tărie de Ecommerce Europe și membrii săi. Împreună, am susținut necesitatea unei concurențe echitabile și a aplicării eficiente a legislației UE pentru toți jucătorii de comerț electronic activi pe piața unică a UE, indiferent de locul lor de origine”, a declarat Luca Cassetti, Secretar General al Ecommerce Europe.

Companiile din UE se confruntă cu sarcini de reglementare semnificative, având costuri ridicate de conformitate, generate de reguli complexe și adesea inconsistente în cadrul blocului european. Drept urmare, acestea se luptă să concureze în mod egal atunci când unii competitori din afara UE vizează consumatorii europeni cu un nivel discutabil de conformitate cu regulile UE și naționale, în special în ceea ce privește protecția consumatorilor, siguranța produselor, protecția datelor și altele. Problema constă, de asemenea, în aplicarea deficitară a legislației existente de către autoritățile competente din Uniune, care de multe ori nu au resurse și coordonare adecvată la nivel european.

Cadrul legislativ actual oferă deja instrumente pentru ca autoritățile să acționeze și să impună măsuri adecvate pentru a combate eventualele prejudicii aduse consumatorilor. Prin urmare, solicităm factorilor de decizie de la nivel național și european să intensifice aplicarea legilor, să faciliteze o cooperare mai profundă între autoritățile competente din întreaga Uniune și să asigure toate mijloacele necesare pentru a controla activitățile actorilor din afara UE cu aceeași rigurozitate aplicată companiilor deja stabilite și care operează în UE.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să citiți scrisoarea deschisă pe această temă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel