Arhiepiscopul Tomisului spune că tatuajele sunt o „o schimonosire“ a corpului uman. Diana Buzoianu (USR): Teodosie încă nu a aflat asta, se pare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Diana Buzoianu, deputat USR, a comentat declarațiile Arhiepiscopul Tomisului, care susține că tatuajele sunt o „o schimonosire“ a corpului uman.

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susține că tatuajul reprezintă „o schimonosire“ a corpului uman. În plus, el afirmat că nu trebuie să scrie în Biblie că oamenii nu trebuie să se tatueze pentru ca această regulă să fie respectată.

„Nu trebuie să scrie. Scrie: omul să-şi păstreze ce a primit de la Dumnezeu. Tatuajul este o intervenţie asupra trupului care este părtaş la chipul lui Dumnezeu. Şi este o schimonosire”, a zis Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul unei emisiuni radio.

Diana Buzoianu, deputat USR: Este efectiv ridicol

Diana Buzoianu, deputat USR, a comentat, în exclusivitate pentru DC NEWS, aceste noi declarații făcute de către Înaltpreasfințitul Teodosie, cunoscut deja pentru mai multe derapaje de acest gen.

"Este efectiv ridicol. În toată lumea asta, Biserica face pași pentru a se apropia de tineri. Teodosie încă nu a aflat asta, se pare. Din rolul pe care îl are pare că se blochează în discuții fără substanță despre aspectul fizic: ba femeile trebuie să poarte capul acoperit, ba tatuajele sunt niște schimonosiri. Nimic de substanță. Nimic despre valorile reale promovate de religie. Nimic, de exemplu, despre sufletele chinuite ale tinerilor din țara noastră care nu găsesc refugiu sau sprijin și ajung să recurgă la consumul de droguri, alcool, la vârste din ce în ce mai mici.

Nimic de tinerii care învață la lumina lumânărilor, de fetele care sunt hărțuite sexual de profesori, nimic de tinerii ajunși în prag de sinucidere din cauza bullying-ului. Și da, pot spune ca o astfel de atitudine nu ajuta pe nimeni dintre cei care sunt practicanți și care ar dori să urmeze învățăturile religioase", a declarat Diana Buzoianu, deputat USR.

Teodosie, audiat de CNCD după ce a dat verde la abuz în căsnicii

Reamintim că în luna august, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost audiat în fața Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Plângerea făcută pe numele acestuia de către Diana Buzoianu vizează declarațiile făcute de IPS Teodosie într-o emisiune radio, în care a afirmat că femeile abuzate în cadrul căsniciei ar trebui să își „ducă crucea” și să suporte abuzul psihologic, fără a recurge la divorț sau separare.

”Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a spus acesta unei femei care a intervenit la un post de radio, sperând că arhiepiscopul Tomisului îi va călăuzi calea de ieșire dintr-o căsnicie abuzivă.

VEZI ȘI: Teodosie generează o nouă controversă: De câte ori au voie soții să aibă relații intime

În fața CNCD, avocata care l-a reprezentat pe IPS Teodosie a susținut că emisiunea în care au fost făcute declarațiile are un caracter religios, nu social, și, prin urmare, nu ar putea influența fenomenele sociale precum violența domestică. Mai mult decât atât, avocata lui Teodosie ar fi declarat că acesta nu este nici măcar formator de opinie, prin urmare cuvintele lui nu ar putea influența societatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel