ECLIPSĂ DE SOARE 2015. Vineri, 20 martie, are loc o eclipsă totală de soare. În Romania va fi parțială
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ECLIPSĂ DE SOARE 2015. O eclipsă de Soare se va produce vineri, 20 martie, și va fi vizibilă ca eclipsă parțială în România și totală din Insulele Feroe și din Arhipelagul Svalbard.

ECLIPSĂ DE SOARE 2015. Apogeul eclipsei va avea loc la ora 09:45:38 GMT, într-o locație aflată puțin la nord de Insulele Feroe și va dura timp de aproape 3 minute. Din restul emisferei nordice, inclusiv din România, fenomenul va fi vizibil ca o ECLIPSĂ PARȚIALĂ.

CITEȘTE ȘI: Eclipsă parțială de soare, în România

ECLIPSĂ DE SOARE 2015. Fenomenul va fi vizibil ca ECLIPSĂ TOTALĂ și din insulele Arhipelagului Svalbard, în special din insula Spitzbergen, cea mai mare din arhipelag. Astfel, marea majoritate a vânătorilor de eclipse se vor îndrepta probabil spre Longyearbyen, principalul oraș de pe insula Spitzbergen unde se află și principalul nod de transport al arhipelagului — port și singurul aeroport din aceste insule.

CITEȘTE ȘI: Calendar astronomic 2015. Eclipse de lună și soare în acest an

ECLIPSĂ DE SOARE 2015. Autoritățile norvegiene din Svalbard îi descurajează pe cei care s-au hotărât în ultimul moment să observe ECLIPSA TOTALĂ și care doresc să călătorească la Longyearbyen anunțând că toate locurile de cazare sunt deja ocupate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel