Ecleruri cu cremă de vanilie. Ingrediente
250 gr de făină
100 ml ulei
300 ml apă
5 ouă
3 plicuri de zahăr vanilat
un praf de sare
Pentru cremă:
2 ouă
100 gr zahăr
1 plic zahăr vanilat
2 linguri de făină cu vârf
500ml lapte
esenţă de vanilie
Vezi și: Cum repari aluatul de eclere prea moale. Trucul care-ți salvează prăjitura
Pentru glazură
50 gr unt
100 gr ciocolată cu lapte
1 lingură apă
1 lingură ulei
2 linguri de cacao
Ecleruri cu cremă de vanilie. Cojile pentru ecleruri
Într-o crăticioară puneţi apă la fiert împreună cu uleiul şi sarea. Amestecaţi făina cu zahărul vanilat. Când apa fierbe luaţi crăticioara de pe foc şi adăugaţi făina, scrie gustos.ro. Amestecaţi energic până ce compoziţia se desprinde cu uşurinţă de pe crăticioara.
Adăugaţi ouăle pe rând, unul câte unul amestecând cu un mixer după fiecare, până se încorporează.Cu lingura puneţi compoziţia într-o pungă sau posh şi daţi forma eclerelor într-o tavă tapetată cu hârtie. Adăugaţi suficientă compoziţie că acestea să nu vă iasă foarte joase. Coaceţi cojile la 180 grade timp de 25 de minute.
Vezi și: Cum faci frișcă de post vegetală, acasă. Ingredientul special folosit
Ecleruri cu cremă de vanilie. Crema de vanilie
Puneţi ouăle într-o crăticioară şi le bateţi bine. Adăugaţi zahărul şi zahărul vanilat Turnaţi apoi făina şi amestecaţi până la omogenizare
Înfierbântaţi laptele şi îl adăugaţi treptat peste compoziţia preparată înainte. Puneţi oala pe foc, adăugaţi esenţa de vanilie şi lăsaţi să se îngroaşe compoziţia amestecând tot timpul pentru a nu se lipi. Când compoziţia s-a îngroşat suficient adăugaţi untul tăiat şi amestecaţi până acesta s-a topit.
Ecleruri cu cremă de vanilie. Glazura
Amestecaţi toate ingredientele şi le puneţi la bain Marie până s-au topit. Puteţi pune şi direct pe foc însă cu mare grijă să nu se încingă foarte tare. Luaţi de pe foc atunci când ciocolata începe să se topească şi amestecaţi continuu până ce toate ingredientele s-au topit şi încorporat. Dacă este nevoie mai puneţi pe foc pentru câteva secunde.
Vezi și: Cum faci aluatul dospit pentru plăcintă. Rețeta veche moldovenească
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- SRI face angajări. Posturile pentru care puteți aplica. Vă puteți înscrie în cursă până la finalul lunii mai
- Micii pe care îi mâncăm nu mai au nicio legătură cu micii adevărați. Ingredientul care lipsește cu desăvârșire. Medicul Alin Popescu: Aș da o lege să se schimbe compoziția
- BANCUL ZILEI: Ardeleanul și avocatul...
- Cât a plătit o mămică pentru 3 felii de cozonac la supermarket: Nici nu-ți vine să-l mai mănânci / video
- Numerologul Romeo Popescu, previziunile pentru luna mai, în funcție de cifra destinului: Cine are idei geniale și face rost de bani
- Dedesubturile pensionării lui Iohannis. Chirieac: Acest lucru e un mare secret pentru mine
- Cea mai mare inutilitate din București. Primarul de sector care credea că va da lovitura și turiștii vor lua cu asalt construcția
- Vacanța ieftină în Istanbul nu mai există! ”Prețurile de acum încolo vor fi exagerate”. Ce notă de plată a primit o familie de români cu un copil mic după masa de prânz
- Cântec comunist pus pe manele. Parodia pe 1 Mai pe care să o asculți la grătar /video
- SONDAJ de ultimă oră pentru Primăria Capitalei: Procentul celor 27% pe care-i vor și de care se tem, deopotrivă, candidații