Data actualizării:
Data publicării:

Ecleruri cu cremă de vanilie. Rețeta savuroasă pentru iubitorii de dulce

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Ecleruri cu cremă de vanilie. Rețeta savuroasă pentru iubitorii de dulce. Iată cum se prepară.

Ecleruri cu cremă de vanilie. Ingrediente

250 gr de făină
100 ml ulei
300 ml apă
5 ouă
3 plicuri de zahăr vanilat
un praf de sare

Pentru cremă:

2 ouă
100 gr zahăr
1 plic zahăr vanilat
2 linguri de făină cu vârf
500ml lapte
esenţă de vanilie

Vezi și: Cum repari aluatul de eclere prea moale. Trucul care-ți salvează prăjitura

Pentru glazură

50 gr unt
100 gr ciocolată cu lapte
1 lingură apă
1 lingură ulei
2 linguri de cacao

Ecleruri cu cremă de vanilie. Cojile pentru ecleruri

Într-o crăticioară puneţi apă la fiert împreună cu uleiul şi sarea. Amestecaţi făina cu zahărul vanilat. Când apa fierbe luaţi crăticioara de pe foc şi adăugaţi făina, scrie gustos.ro. Amestecaţi energic până ce compoziţia se desprinde cu uşurinţă de pe crăticioara.

Adăugaţi ouăle pe rând, unul câte unul amestecând cu un mixer după fiecare, până se încorporează.Cu lingura puneţi compoziţia într-o pungă sau posh şi daţi forma eclerelor într-o tavă tapetată cu hârtie. Adăugaţi suficientă compoziţie că acestea să nu vă iasă foarte joase. Coaceţi cojile la 180 grade timp de 25 de minute.

Vezi și: Cum faci frișcă de post vegetală, acasă. Ingredientul special folosit

Ecleruri cu cremă de vanilie. Crema de vanilie

Puneţi ouăle într-o crăticioară şi le bateţi bine. Adăugaţi zahărul şi zahărul vanilat Turnaţi apoi făina şi amestecaţi până la omogenizare
Înfierbântaţi laptele şi îl adăugaţi treptat peste compoziţia preparată înainte. Puneţi oala pe foc, adăugaţi esenţa de vanilie şi lăsaţi să se îngroaşe compoziţia amestecând tot timpul pentru a nu se lipi. Când compoziţia s-a îngroşat suficient adăugaţi untul tăiat şi amestecaţi până acesta s-a topit.

Ecleruri cu cremă de vanilie. Glazura

Amestecaţi toate ingredientele şi le puneţi la bain Marie până s-au topit. Puteţi pune şi direct pe foc însă cu mare grijă să nu se încingă foarte tare. Luaţi de pe foc atunci când ciocolata începe să se topească şi amestecaţi continuu până ce toate ingredientele s-au topit şi încorporat. Dacă este nevoie mai puneţi pe foc pentru câteva secunde.

Vezi și: Cum faci aluatul dospit pentru plăcintă. Rețeta veche moldovenească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel