Echipele de tineri Romspace și Autovortex dezvoltă sateliți și robotică la Tech Expo
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
În cadrul Tech Expo, cel mai mare festival de tehnologie din România, echipele Romspace și Echipa Națională de Robotică Autovortex au reușit să impresioneze pasionații de tehnologie, antreprenorii și oamenii de afaceri prezenți, prezentând invenții remarcabile ce demonstrează potențialul enorm al tinerilor inovatori români. 

Membrii acestor echipe fac parte din campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, și au adus pe scena Tech Expo proiecte ce reflectă atât muncă asiduă cât și talentul lor excepțional.

Echipa Romspace, recunoscută pentru ambiția și ingeniozitatea sa, a prezentat un prototip avansat de satelit de mici dimensiuni, destinat explorării spațiale. Proiectul lor a fost rezultatul a ani de muncă intensă și dedicare. Filip Bușcu, membru al echipei Romspace, a explicat provocările întâmpinate:

 „Am aprofundat partea de fizică și de astrofizică necesară timp de vreo doi ani. Că timp efectiv de construcție a satelitului lucram 3-4 ore pe zi, iar când se apropiau termenele lucram chiar și zilele și nopțile cu totul."

De cealaltă parte, Echipa Națională de Robotică Autovortex a prezentat un robot autonom cu aplicații diverse în industrie, echipat cu cele mai noi tehnologii în materie de inteligență artificială și senzori de înaltă precizie. Briana Mușat, reprezentanta echipei, a subliniat eforturile depuse pentru dezvoltarea acestui robot:

 „Am avut multe nopți nedormite şi am lucrat foarte multe ore. Programarea și dezvoltarea de programe care folosesc inteligență artificială, pentru că întâi este nevoie de o persoană reală care să se gândească, să creeze acele lucruri, pentru că inteligența nu poate crea ceva de la zero.”

Ambele echipe au atras atenția și aprecierea publicului și a investitorilor prezenți, demonstrând că tinerii români sunt capabili să contribuie semnificativ la avansul tehnologic global.

Tech Expo continuă să fie un eveniment esențial pentru descoperirea și promovarea talentelor emergente din domeniul tehnologic. Participarea echipelor Romspace și Autovortex subliniază angajamentul acestor tineri față de inovație și dezvoltare, inspirând totodată o nouă generație de lideri în domeniu.

Pe măsură ce evenimentul se apropie de final, devine clar că viitorul tehnologic al României este în mâini bune, datorită acestor tineri inovatori care împing limitele cunoașterii și deschid noi orizonturi pentru dezvoltarea țării. Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” celebrează unitatea și identitatea națională, aducând în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili tineri din țară. Cei 100 de tineri selectați vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, care va fi lansat la finalul acestui an. Înscrierile în campanie se fac pe fundatiadanvoiculescu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel