Echipele Apelor Române intervin în urma viiturilor și a inundațiilor
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 05 ian 2021, 14:15
WhatsApp
Foto: Apele Române
Foto: Apele Române
Echipele Apelor Române intervin pe râul Motru, din județul Mehedinți și pe râul Lotru, județul Vâlcea, ca urmare a viiturilor și inundaților produse. 

La ora 12.00, se mențin cotele de pericol pe râul Motru, la stația Tirmigani, județul Mehedinți și pe râul Lotru, la stația Valea lui Stan, județul Vâlcea, dar acestea sunt în scădere. 

Cotele de inundație se mențin pe râurile: 

- Jiu, la stația hidrometrică Răcari, județul Dolj; cotele sunt în creștere

- Orlea, la stația hidrometrică Celei, județul Gorj;

- Motru, la stația hidrometrică Broșteni, județul Mehedinți, cotele sunt în creștere

- Micula, stația hidrometrică Tur, județul Satu Mare, cotele sunt în creștere. 

Alerte emise de autorități 

În decursul nopții, au fost emise trei atenționări de fenomene imediate de tip COD ROȘU (pentru râul Motru- bazin amonte stația hidrometrică Târmigani și bazinul amonte de stația hidrometrică Broșteni, pentru afluenții de dreapta ai Oltului, aferenți sectorului din aval de confluența râului Lotru și râul Lotru- bazinul aval de acumularea Brădișor) și de tip cod portocaliu. 

Echipele de intervenție de la Apele Române Jiu- Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj s-au deplasat în cursul nopții cu utilaje și materiale și au acordat sprijin autorităților locale. Astfel, au fost degajate secțiunile de scurgere din zona capetelor de poduri pe raza localității Motru Sec și a satului Călugăreni. De asemenea, s-a acționat cu saci de nisip din stocul de apărare și cu mijloace de intervenție pentru supraînălțarea malului din dreptul pârâului Călugăru. 

Echipele de la Apele Române Olt s-au deplasat în cursul nopții pe râul Lotru și s-a intervenit cu toate utilajele din dotare în zona orașului Brezoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?