Echipa Ferrari dezvăluie cauza accidentului dramatic din Bahrain
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Scuderia Ferrari afirmă că un cumul nefericit de trei factori umani și tehnici a cauzat accidentul în care un mecanic a fost grav rănit în timpul cursei de duminica trecută.

Oficialii echipei de Formula 1 Ferrari au dat publicității concluziile la care au ajuns după investigarea cazului șocant în care pilotul finlandez Kimi Raikkonen a lovit grav un mecanic în timpul unei opriri de rutină la standuri pentru schimbarea pneurilor.

Accident șocant în direct la TV

În timpul Marelui Premiu al statului Bahrain, o problemă la pistolul pneumatic care desface prezoanele roții stânga-spate a condus la întârzierea cu care mecanicul Francesco Cigarini a operat manevra de rutină a schimbării pneului, astfel că nu a apucat să se dea la o parte din calea bolidului când acesta a primit undă verde să părăsească boxa Ferrari.

Fracturi pentru mecanic

Mecanicul ghinionist s-a ales cu fracturi la tibie și peroneu, fiind spitalizat și operat de urgență la spitalul din Sakhir (Bahrain). Pilotul de curse Kimi Raikkonen, campion mondial de Formula 1 în 2007, a abandonat competiția desfășurată duminica trecută la doar câteva zeci de metri după ce a demarat în trombă de la standuri.

Cumul de trei factori

„Echipa a avut de suferit, iar un membru a fost rănit, astfel că a fost în interesul nostru să investigăm întreaga procedură. În acest caz, am avut trei factori: unul uman, unul mecanic și altul electronic”, a explicat Maurizio Arrivabene, șeful echipei de Formula 1 Ferrari, care a precizat că mecanicul a fost transferat în Italia, unde se reface sub supravegherea medicilor.

Schimbări pentru cursa din China

Un dispozitiv electronic nu a citit corect faptul că a intervenit o problemă la schimbarea unui pneu, astfel că a dat automat undă verde pilotului să iasă din zona boxelor. Pentru Marele Premiu al Chinei care se desfășoară în acest weekend la Shanghai, Ferrari a modificat soft-ul care operează senzorii utilizați pentru optimizarea schimburilor de pneuri din timpul cursei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel