Echinocțiu de toamnă 2018. Vremea și când se schimbă ora
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Echinocțiul de toamnă are loc astăzi, 23 septembrie. Acest moment marchează începerea astronomică a toamnei. Astăzi ziua este egală ca durată cu noaptea, iar de mâine ziua va continua să se scurteze. 

Din acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, până la solstiţiul de iarnă. În 2018, echinocțiul de toamnă are loc la data de 23 septembrie, la ora 04:54.

Punctul echinocțiului de toamnă, numit și „punct autumnal", se află pe sfera cerească la intersecția eclipticii (ce reprezintă proiecția pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la această dată, trecând din emisfera nordică a sferei cerești în cea sudică.

În emisfera sudică a Pământului, data de 23 septembrie marchează începutul primăverii.

Echinocţiu de toamnă

2018 - 23 septembrie 04:54
2019 - 23 septembrie 10:50
2020 - 22 septembrie 16:30.

Când se schimbă ora 


Din păcate pentru cei care sperau ca oră să nu se mai schimbe în acest an, totuși acest lucru se va întâmpla. Deocamdată au fost doar discuții în Comisia Europeană în acest sens, urmând ca fiecare țară să ia propria decizie din 2019. Astfel România va trece la ora de iarnă în ultimul weekend din octombrie, adică în noaptea de 27 spre 28 octombrie.

Vremea 

Astăzi, vremea va fi predominant frumoasă cu temperaturi care se vor situa între 15 și 27 de grade Celsius. Ar putea exista înnorări parțiale, însă per ansamblu va fi o zi frumoasă, numai bună pentru o plimbare. Vremea va continua să se încălzească până în jurul orei 14:00.

De luni însă, temperaturile vor scădea foarte mult până la minime de 14 grade celsius. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel