Ecaterina Andronescu, în LACRIMI. Ce a făcut-o să plângă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, a izbucnit în lacrimi. Aceasta s-a emoționat extrem de mult atunci când a vorbit de situația a sute de mii de copii.

Invitată la România TV, Ecaterina Andronescu a izbucnit în lacrimi atunci când a vorbit despre drama a milioane de români care au ales să trăiască în afara granițelor și despre copiii care nu au acces la limba română în școlile din diaspora.

„Mai întâi, pentru că este ziua de Crăciun, dați-mi voie să spun La mulți ani și să le mulțumesc celor care, prin intermediul dumneavoastră, ne primesc astăzi, într-o zi de mare sărbătoare, în casele lor.

Sigur că este trist, eu cred că este cea mai mare dramă a României, spun asta cu mare amărăciune. În urmă cu circa 15 ani, România avea 4,3 milioane de elevi în școlile din țară, astăzi avem 2,8 milioane. Sigur, și cifra demografică s-a dus pe topogan, dar cei mai mulți sunt plecați cu părinții lor. De exemplu, eu știu că sunt peste 120.000 de copii și doar 7.000 mai învață limba română.

Majoritatea muncesc acolo, dar gândurile, inima, sufletul, le-au rămas acasă. Îi doar tot ce se întâmplă aici. Foarte mulți s-ar întoarce acasă“, a punctat fostul ministrul al Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel