EBU: Eurovisionul de anul următor nu va avea loc în Ucraina. Ediția concursului ar urma să fie organizată în Marea Britanie, de BBC
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Eurovision Song Contest)
Sursă foto: Facebook (Eurovision Song Contest)
Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) a anunţat că festivalul cântecului european - ediţia 2023 nu va avea loc în Ucraina din motive de siguranţă şi organizare.

Întregul comunicat EBU:

„În urma câștigării lor la Eurovision Song Contest (ESC) din mai, EBU a explorat opțiuni pentru găzduirea competiției de anul viitor cu postul public ucrainean UA:PBC, care a organizat anterior evenimentul în 2017 și 2005.

A devenit o tradiție binecunoscută ca câștigătorul Eurovision Song Contest să găzduiască competiția în anul următor, oferind anumite criterii, inclusiv asigurarea viabilității organizării evenimentului și a siguranței tuturor părților interesate, inclusiv a publicului.

Având în vedere războiul în desfășurare de la invazia rusă a țării câștigătoare din acest an, EBU și-a făcut timp pentru a efectua o evaluare completă și un studiu de fezabilitate atât cu UA:PBC, cât și cu specialiști terți, inclusiv pe probleme de siguranță și securitate.

Eurovision Song Contest este una dintre cele mai complexe producții TV din lume, mii de oameni lucrând la eveniment și participând la eveniment și sunt necesare 12 luni de timp de pregătire.

În urma unei analize obiective, Grupul de referință, consiliul de conducere al CES, a concluzionat cu profund regret că, având în vedere circumstanțele actuale, garanțiile de securitate și operaționale necesare pentru ca un radiodifuzor să găzduiască, să organizeze și să producă Eurovision Song Contest conform regulilor CES nu pot fi îndeplinite de UA:PBC.

EBU dorește să mulțumească UA:PBC pentru cooperarea și pentru angajamentul lor din toată inima în explorarea tuturor scenariilor în săptămânile de la câștigarea Orchestrei Kalush, pe 14 mai, la Torino și până în prezent, împărtășind tristețea și dezamăgirea că concursul de anul viitor nu poate avea loc în Ucraina.

EBU a sprijinit UA:PBC într-o gamă întreagă de zone de la invazie. Ne vom asigura că acest sprijin continuă, astfel încât UA:PBC să poată menține serviciul indispensabil pe care îl oferă ucrainenilor.

Ca urmare a acestei decizii, în conformitate cu regulile și pentru a asigura continuitatea evenimentului, EBU va începe acum discuțiile cu BBC, în calitate de vicecampion din acest an, pentru a găzdui potențial Eurovision Song Contest 2023, în Regatul Unit.

Intenția noastră deplină este ca victoria Ucrainei să se reflecte în spectacolul de anul viitor. Aceasta va fi o prioritate pentru noi în discuțiile cu eventualele gazde.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel