Ebrima Darboe, de la statutul de migrant la cel de jucător în Serie A
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

AS Roma a înregistrat cu AC Milan (2-1) prima sa victorie după o aproape o lună în Serie A, dar meciul a fost marcat şi de un alt eveniment semnificativ, prezenţa tânărului migrant din Gambia, Ebrima Darboe, pe foaia de joc a echipei giallorossa, relatează DPA.

Darboe a sosit în urmă cu trei ani în Italia la bordul unui vas de migranţi, fără familie, iar la meciul de duminică a fost rezervă neutilizată, însă prezenţa lui nu a trecut neobservată de media italiană. Ziarul La Repubblica a publicat marţi un interviu cu preşedintele clubului Young Rieti, unde a debutat jucătorul de origine africană.

El mi-a spus, Massimo, nu pot să cred că este adevărat. Îţi aduci aminte de unde am început? Obişnuiam să văd Serie A la televizor, a declarat Massimo Masi pentru ziarul italian.

După ce a ajuns în Sicilia, Darboe a fost găzduit de un centru juvenil pentru migranţi la Rieti, un oraş la 80 km nord-est de Roma, şi a început să joace pentru echipa locală Young. Antrenorul Francesco Spognardi i-a remarcat imediat calităţile jucătorului, care însă nu excela din punct de vedere fizic: Are o tehnică incredibilă, balonul pare întotdeauna lipit de piciorul său.

Spognardi l-a ajutat pe Darboe să crească în greutate, să-şi mărească masa musculară, organizând grătare cu echipa, în aşa fel încât el să mănânce mai multă carne. Tânărul mijlocaş s-a mutat la Roma anul trecut, după ce a fost în vizorul echipelor din Serie B, Entella şi Pescara. În iulie, el a semnat un contract de jucător profesionist cu echipa de tineret a Romei.

Pe site-ul său, Roma a descris aventura lui Darboe ca un basm al fotbalului. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel