Ebola, medicament experimental de la Japonia pentru Nigeria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Nigeria a anunțat că va primi medicamentul antiviral Favipiravir din Japonia ca un posibil tratament pentru Ebola, potrivit Ministerului nigerian al Sănătății, informează agenția DPA.

Favipiravir, dezvoltat de compania farmaceutică niponă Fujifilm Holdings Corp, este disponibil pentru livrare imediată, a declarat ministrul sănătății Onyebuchi Chukwu.

Medicamentul a fost aprobat în tratamentul gripei de către Ministerul japonez al Sănătății în luna martie. Fujifilm Holdings poartă discuții cu Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente (US Food and Drug Administration) pentru a începe testarea clinică a Favipiravir ca un tratament împotriva Ebola.

"S-a dovedit că are proprietăți antivirale puternice împotriva virusului Ebola" în laborator și la pacienți, a spus ministrul în timp ce epidemia de Ebola continuă să se răspândească în vestul Africii, numărul morților find estimat acum la 1.552, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Sunt disponibile doze suficiente de Favipiravir pentru a trata aproximativ 20.000 de pacienți.

CITEȘTE ȘI: EBOLA, Nigeria. Primul deces în zona unde lucrează români

Nigeria a solicitat, de asemenea, medicamentul experimental pentru Ebola TKM-Ebola, a mai declarat Chukwu. TKM-Ebola a fost testat pentru siguranță pe un număr mic de oameni, dar procesul a fost oprit în ianuarie când un voluntar a dezvoltat efecte secundare moderate gastrointestinale.

În Liberia, doi angajați în domeniul sănătății infectați cu Ebola, care au fost tratați cu medicamentul experimental ZMapp, s-au recuperat, a declarat luni Ministerul Sănătății, însă un al treilea medic tratat acolo cu ZMapp, Abraham Dorbor, a murit săptămâna trecută.

Ebola provoacă hemoragii masive și se transmite prin contact cu sângele și alte fluide corporale. Dacă este lăsată netratată, boala are o rată de mortalitate de până la 90%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel