EBOLA: Cadavrele, mai contagioase decât pacienții vii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Îngroparea victimelor virusului Ebola este o ceremonie controversată și dificilă în Africa, deoarece persoanele moarte sunt mult mai contagioase decât pacienții vii.

Washington Post relatează că 22 de cadavre urmau să fie îngropate când excavatorul s-a blocat în noroi. Locul unde victimele virusului letal vor fi îngropate este el însuși controversat: oficialii care transportă cadavrele au fost așteptați de protestatari săptămâna trecută, care cred că proximitatea cimitirului improvizat le pune viața în pericol.

Într-un final, nemulțumiții s-au resemnat, iar trupurile au fost îngropate. Episodul este emblematic pentru a revela problemele logistice cu care se confruntă oficialii însărcinați cu sumbra sarcină de a îngropa victimele virsului fără ca acesta să-i infecteze pe cei vii, comentează WP.

Un MISIONAR CATOLIC infectat cu EBOLA, repatriat în SPANIA

Lucrurile devin și mai dificile pentru că problemele logistice depășesc procesul îngropării extinzându-se la cei care au nevoie de tratament. Capitala Liberiei, Monrovia, nu mai are loc pentru a trata pacienții bolnavi de Ebola.

Ebola ucide peste 90% dintre persoanele infectate. Organizația Mondială a Sănătății spune că până la acest moment au murit 932 de persoane.

Un foarte mare risc de infectare îl prezintă cei care tratează pacienții de Ebola. Dar există o a doua categorie de persoane predispuse la infecție: cele care îngroapă cadavrele, care sunt mai contagioase decât pacienții în viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel