EBa, fiica lui Victor Ponta. Neftegaz face mișto de Chevron și de premier
Data publicării:
Autor: Ion Voicu, ionvoicu
WhatsApp
ponta gazoduct
ponta gazoduct

O publicație din Rusia a făcut o gafă sau un comentariu sarcastic la adresa premierului, în contextul unui articol despre exploatarea resurselor naturale din România. Revista Neftegaz scrie în numărul din 5 noiembrie că specialiștii Gazprom fac deja lucrări de explorare pentru gaze extrase din argilite în județul Bihor. Gazprom și-ar fi instalat deja echipamentele de explorare în satele Brustur și Burzuc, scrie Neftegaz, iar autoritățile locale au dat asigurări că firma are toate documentele necesare.

După ce remarcă succesul Gazprom, publicația amintită se amuză de problemele întâmpinate de americanii de la Chevron. ”Amuzant, scrie Neftegaz, dar în județul Vasului, localnicii au blocat mai deunăzi lucrările de dezvoltare a gazului natural din argilite începute de Chevron. Aflat sub presiunea activiștilor de mediu, Chevron a declarat că suspendă activitățile pe termen nelimitat. Pe 19 Octombrie 2013, în România au fost proteste împotriva explorării și exploatării gazelor naturale din argilite de către Chevron și împotriva deschiderii unei mine de aur de către Compania Gabriel Resources”.

Rușii, supărați că Moldova ar putea primi gaze din România

 Publicația specializată în domeniul energiei susține că guvernul român, reprezentat de prim-ministru Victor Ponta, și-a exprimat sprijinul pentru industria petrolieră americană, ordonând eliminarea tuturor protestelor împotriva forării. ”Mai mult, același Victor Ponta a fost la finalul lunii august unul dintre principalele personaje din spatele pregătirii teatrale, care a avut loc cu o noapte înainte la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iași-Unghieni”.

EBa, fiica lui V. Ponta

Următoarea frază este fie o gafă a unui redactor care îl confundă pe președinte cu premierul, fie un banc prost la adresa acestora:” O lună mai târziu, fiica lui Victor Ponta, E. Băsescu l-a informat pe Comisarul European, G. Oettinger, că lucrările la gazoductul Iași-Ungheni  nu au început şi nici nu există o dată clară cînd acest lucru ar urma să se întîmple”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel