Eba: Este vorba despre interese meschine, oculte și imorale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
agerpres_6188850
agerpres_6188850

Miercuri, Elena Băsescu a avut o luare de cuvânt în Parlamentul European unde – în contextul discuțiilor despre situația drepturilor fundamentale în blocul comunitar – a spus că România riscă să fie sancționată de UE. 

Mezina președintelui declara că dacă Victor Ponta și “ai săi, părăsiți de liberalii care spălau imaginea în lume” nu vor înceta să încalce Constituția, se va ajunge la lucruri foarte grave.

În opinia europarlamentarului român, ar trebui să se monitorizeze, pe baza unor indicatori clar stabiliți, îndeplinirea criteriilor de la Copenhaga de către fiecare stat membru, lucru care ar putea preveni eventualele derapaje democratice și preîntâmpina atacuri la adresa statului de drept, "precum cel lansat de alianța PSD – PNL în România în vara anului 2012".

"Ar fi fost de dorit să fi avut un mecanism care să supravegheze respectarea criteriilor de la Copenhaga în vara anului 2012, când alianța socialistă a dat lovitura de stat în România. Este necesar acest mecanism, în special în ţările în care puterea politică încalcă statul de drept din cauza unor interese meschine, de cele mai multe ori oculte şi imorale", a declarat Elena Băsescu în plenul Parlamentului European, scrie MEDIAFAX.

Mezina președintelui a zis că premierul ar trebui să nu mai încalce Constituția.

"Premierul Victor Ponta şi ai săi, părăsiți aseară şi de liberalii care le mai spălau imaginea în lume, trebuie să bage bine la cap că Uniunea nu va ezita să ne sancţioneze dacă ei vor continua să încalce Constituţia, să-i apere pe corupţi şi să paraziteze instituţiile statului", a conchis Elena Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel