E.S. Adrian Zuckerman arată "cel mai rău lucru pe care l-a făcut Mark Rutte". ”Este absolut inacceptabil să fie șef al NATO”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Excelența Sa Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, a vorbit la DC NEWS despre viitorul șef al NATO, abordând și posibilitatea ca această funcție să fie deținută de Mark Rutte.

Excelența Sa Adrian Zuckerman a declarat la DC NEWS că Mark Rutte nu va fi ales șeful NATO pentru că nu el ar fi candidatul cel mai bun. În plus, fostul ambasador al SUA în România a arătat și "cel mai rău lucru pe care l-a făcut Mark Rutte".

"Cel mai rău lucru pe care l-a făcut Mark Rutte este că în ultimii 20 de ani Olanda n-a plătit niciodată 2% din PIB pentru apărarea ei, așa cum au promis toate țările NATO. Toți au călărit pe șaua americană.

Să-l pui pe unul din ăsta să fie șef la NATO mi se pare o mare greșeală, nu știu unde va ajunge NATO. Și un senator american, Sullivan, din Alaska, a spus că este absolut neacceptabil ca Mark Rutte să fie șef al NATO" a spus E.S. Adrian Zuckerman la DC NEWS.

Adrian Zuckerman: Nu a fost un sprijin pentru Mark Rutte, a fost o absență de contracandidați

Totodată, Adrian Zuckerman a afirmat că Mark Rutte a fost susținut pentru șefia NATO de către alte țări pentru că era singurul candidat, nu pentru că ar și fi considerat cel mai bun pentru această funcție.

"Din ce înțeleg eu, nu a fost un sprijin pentru Mark Rutte, a fost o absență de contracandidați. Nimeni nu a spus: "nu, nu îl vrem pe el". Poate au spus "ok, dacă ăsta e", nu era nimeni altcineva, au spus că e acceptabil, dar nimeni nu a spus că el e cel mai bun candidat pentru această poziție.

Președintele Iohannis nu era atunci pe scenă ca să fie considerat candidat, deci nimeni nu a spus că e mai bun, s-a spus că se poate trăi cu el. Eu cred că acum administrația Biden și alții încep să se uite la cine este cel mai bun candidat pentru NATO și când se face această comparare, e clar pentru mine că președintele Iohannis câștigă această comparare", a mai declarat E.S. Adrian Zuckerman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel