E.Coli, descoperită în carnea din restaurante
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Inspectorii ANSVSA au descoperit, în urma unor controale făcute în mai multe județe din țară, bacteria E.Coli prezentă în carne de mici, caș, carne tocată și carne de oaie din mai multe unități comerciale.

“În perioada 05.09.2016 - 16.09.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control au fost prelevate şi analizate un număr de 115 probe, din următoarele categorii de produse: carne (sanitaţie carcasă bovine, carne tocată ovină, carne tocată vită, pastă de mici amestec, hamburger de mânzat, pulpă mânzat, pastramă din pulpă de vită, cârnați de casă amestec, antricot bovină) şi lapte şi produse din lapte (telemea oaie, telemea vacă, lapte crud vacă, cascaval, lapte crud capră, smântână, caș proaspăt,  brânză proaspătă de vaci, iaurt de vacă, branză telemea de capră)”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte.

Echipele de inspectori au prelevat probe din unități comerciale din județele București, Cluj, Călărași, Botoșani, Iaşi, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Brăila, Galați, Satu Mare, Covasna, Brașov, Suceava, Vaslui, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Vrancea, Dolj, Calarași, Buzău, Salaj, Bistrița Năsăud, Bacău, Alba, Vâlcea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel