E.coli, descoperire incredibilă, bacteria care a ucis trei copii români
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
sursa: Departamentul de biologie, Universitatea din Copenhaga
sursa: Departamentul de biologie, Universitatea din Copenhaga
La începutul lui 2016, trei copii români mai mici de un an au murit din cauza sindromului hemolitic uremic provocat de o infecție cu E.coli, în ciuda străduințelor medicilor de a-i trata. Cercetătorii din Copenhaga au făcut o descoperire care explică de ce bacteria Escherichia coli este atât de periculoasă și rezistentă la antibiotice. 

Din 29 ianuarie 2016, când primul bebeluș a ajuns la spital din cauza infecției cu Escherichia coli (E.coli) și până la finalul epidemiei care a urmat, 3 copii cu vârste mai mici de un an au murit și alți peste 150 au fost internați în spitalele din București și Argeș.

A fost o epidemie a cărei sursă nu s-a găsit nici în ziua de azi. Cert este că toți copilații care au în spitale le-au dat mari bătăi de cap medicilor, pentru că infecția a fost greu de tratat. 

Descoperirea care face lumină!

La doi ani după această dramă, cercetătorii de la Departamentul de Biologie al Universității din Copenhaga (Danemarca), ajutați de colegii lor de la Universitatea din Tübingen (Germania), au găsit o posibilă explicație. 

Intră pe DC MEDICAL.RO ca să vezi de ce tulpinile virulente ale acestei bacterii sunt așa de periculoase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel