E-an-na, la Eurovision România. A mai reprezentat țara noastră cu succes şi în trecut / video
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Eurovision 2022
Eurovision 2022
E-an-na va participa la Eurovision România.

În urma calificării în preselecţii, formaţia E-an-na va participa la selecţia Eurovision România, organizată de SRTv. E-an-na a mai reprezentat cu succes România şi în trecut, obţinând în 2017 locul 2 la concursul internaţional Wacken Metal Battle, unde trupa a impresionat un public de 8000 de oameni. Piesa cu care E-an-na va participa la Eurovision se numeşte „Malere”, iar până acum a fost primită cu mare entuziasm atât de publicul autohton, cât şi de cel din străinătate, unicitatea ei stârnind un val de reacţii pozitive. Pentru orice postare de susţinere faţă de E-an-na, sunteți invitați să folosiţi hashtag-ul #esceanna.

Videoclipul pentru Malere poate fi vizionat aici: 

Varianta pentru Eurovision a piesei poate fi ascultată aici:

În prima etapă E-an-na va putea fi votată şi de către public pe contul de Facebook Eurovision Romania, în intervalul 9 februarie, ora 20.00 - 10 februarie, ora 20.00.

Eurovision 2020 a fost anulat

Show-ul Eurovision 2020 care ar fi trebuit să aibă loc pe 16 mai, la Rotterdam, a fost anulat pe 18 martie din cauza pandemiei generate de virusul COVID-19 și a restricțiilor impuse în toate țările participante. Astfel, Roxen, artista care ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision Song Contest 2020 cu piesa "Alcohol You", n-a mai ajuns la Rotterdam. Însă delegația României a decis că Roxen va merge la Eurovision 2021, spectacolul fiind programat tot la Rotterdam, în perioada 18-22 mai 2021.

În 2019, România a fost reprezentată la Tel Aviv, în Israel, la cea de-a 64-a ediție a Eurovision Song Contest, de artista Ester Peony care a interpretat piesa "On a Sunday", compozitori: Ester Alexandra Crețu, Alexandru Șerbu, versuri: Ioana Victoria Badea. Ester Peony a concurat în cea de-a doua semifinală și a obținut 71 de puncte."

La ediția din 2018, piesa Goodbye, interpretată de trupa The Humans și aleasă de publicul din România pentru a ne reprezenta la Eurovision, nu s-a calificat în finală. Deși vocea Cristinei, solista grupului, a fost apreciată de jurnaliștii prezenți la Altice Arena ca fiind cea mai bună voce feminină din concurs, iar prestația trupei a fost întâmpinată cu entuziasm încă de la prima repetiție, rezultatul votului nu a fost de partea noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel