Durerile menstruale pot fi combătute cu ajutorul alimentației. Iată ce să consumi!
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Polina Zimmerman)
Sursă foto: Pexels (Polina Zimmerman)
Durerea menstruală poate afecta calitatea vieții unei femei, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea simptomelor. 

Aproximativ 85% dintre femei suferă de balonare dureroasă, crampe și dureri abdominale în timpul menstruației, iar unele problemele pot dura ani de zile.

„Deoarece durerea menstruală este o cauză principală a absenteismului școlar pentru fetele adolescente, este important să se exploreze opțiuni care pot minimiza durerea”, a spus dr. Stephanie Faubion, directorul Centrului pentru Sănătatea Femeii al Clinicii Mayo din Jacksonville, Florida, într-o declarație. Aceasta nu a fost implicată în studiu.

Dar există ajustări comportamentale pe care fetele și femeile tinere le pot face pentru a reduce durerea, potrivit unei noi analize a studiilor. „Modificarea dietei ar putea fi o soluție relativ simplă care le-ar putea oferi o ușurare substanțială”, a spus Faubion, care este, de asemenea, directorul medical pentru Societatea Nord-Americană pentru Menopauză, despre rezultatele cercetării.

Rezumatul, prezentat miercuri la reuniunea anuală a NAMS, a explorat legătura dintre dietă și dismenoree, termenul medical pentru menstruația dureroasă. Autoarea principală, Serah Sannoh, a declarat pentru CNN că a devenit interesată de subiect din cauza propriilor dureri menstruale, care a afectat-o ​​încă din adolescență.

Alimentele inflamatorii cresc riscul de dureri acute

„Am descoperit că dietele bogate în alimente inflamatorii, cum ar fi carnea provenită de la unele animale, uleiul, zaharurile, sărurile și cafeaua contribuie la un risc crescut de durere în timpul menstruației unei femei”, a spus Sannoh, care a efectuat cercetarea în calitate de stagiar la Universitatea Rutgers, Robert Wood Johnson. Facultatea de Medicină din New Jersey. În prezent, este studentă la medicină la Școala de Medicină Lewis Katz de la Temple University din Philadelphia.

„Multe dintre lucrurile pe care tinerii le mănâncă sunt foarte inflamatorii... carne, alimente pline de zaharuri și grăsimi trans. Dar dacă ar urma o dietă antiinflamatoare cu fructe, legume, ulei de măsline, cum ar fi dieta mediteraneană, intensitatea și numărul crampelor ar putea scădea”, a declarat Dr. Monica Christmas, membru al consiliului NAMS, profesor asociat de obstetrică și ginecologie la Universitatea din Chicago, care nu a fost implicată în studiu.

Dovezile științifice au arătat că o dietă sănătoasă, un somn fără perturbări și mișcarea zilnică sunt măsuri eficiente pentru a reduce durata și severitatea crampelor, a spus Christmas. Dar ea a remarcat că este important ca femeile să consulte un furnizor de asistență medicală: „Asigurați-vă că nu există o altă afecțiune care ar putea contribui la simptome.”

Pe măsură ce corpul se pregătește pentru menstruație, celulele endometriale care au construit o căptușeală în uter pentru a primi un ovul fertilizat încep să se descompună. Pe măsură ce o fac, acele celule eliberează cantități mari de acizi grași numiți prostaglandine pentru a face stratul uterin să se contracte și să expulzeze țesutul neutilizat. De asemenea, organismul eliberează prostaglandine în mod natural în timpul travaliului pentru a deschide colul uterin pentru naștere.

Prima țară europeană care ar putea oferi femeilor trei zile de „concediu menstrual” pe lună

Proiectul de reformă vine după ce secretarul de stat pentru egalitate și violență de gen, Ángela Rodríguez, a anunțat în martie că vor fi luate noi măsuri pentru a sprijini sănătatea menstruală și reproductivă, inclusiv concediu medical pentru femeile care se recuperează după un avort.

Spania urmează să devină prima țară occidentală care ar garanta trei zile de concediu la locul de muncă pe lună pentru femeile care suferă de dureri menstruale severe.

Planul de reformă, care urmărește să reducă decalajul de gen, urmează să fie aprobat sătămâna viitoare de guvernul spaniol. „Dacă cineva are o boală cu astfel de simptome, se acordă o invaliditate temporară, așa că același lucru ar trebui să se întâmple și cu menstruația, permițând unei femei cu o perioadă foarte dureroasă să stea acasă”, a declarat Rodriguez pentru publicația de știri El Periódico. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel