Data actualizării:
Data publicării:

Durerile banale, simptomele unui cancer mortal. Nu dă semne clare decât atunci când s-a răspândit în tot corpul

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Durerile banale cu care s-a confruntat un bărbat s-au dovedit a fi, de fapt, simptomele unui cancer agresiv. Un bărbat de 61 de ani a murit în câteva luni de la diagnosticare.  

Un tată iubitor, descris de familia sa ca un ”gigant blând”, a murit după diagnosticarea unui cancer agresiv. Steve Adams, un fost comerciant de legume, în vârstă de 61 de ani, din orașul galez Abergavenny a decedat după ce durerile musculare s-au dovedit a fi un semn al unei boli incurabile.

Bărbatul s-a stins miercuri, 18 octombrie, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în ianuarie. Inițial, fusese primise un diagnostic greșit - dureri musculare generale -, cu câteva luni înainte. Când i s-a spun, în cele din urmă, că are cancer cancer, a aflat și că boala era în stadiu terminal, potrivit Express.

Primele simptome, debut cu un an înainte

Adams s-a prezentat la medic în septembrie, anul trecut, plângându-se de dureri la umărul drept, spate și o oboseală generală. Fiica sa, Tiffany Adams, a declarat că tatăl ei a fost inițial ”sfătuit să se odihnească, dar s-a întors după Crăciun, spunând că durerea nu s-a ameliorat”.

În ianuarie, o scanare CT la un spital local a dezvăluit o mică tumoare la claviculă și o tumoare mare în plămânul său drept, care era în stadiul patru și se răspândise în jurul coastelor și spatelui. A fost supus la zece ședințe de radioterapie puternică, dar în iulie i s-a spus că boala nemiloasă se răspândise la ficat și nu mai putea fi făcut nimic. 

”El a luptat foarte mult, în special în ultimele două luni, dar nu s-a dat prea mult jos din pat. Starea i s-a agravat foarte mult în ultimele două săptămâni. Mă gândesc la ce s-ar fi întâmplat dacă acest cancer ar fi fost descoperit mai devreme...”, a spus soția bărbatului.

Citește mai mult pe dcmedical.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel