Data publicării:

După uriaşul succes cu Oppenheimer, Christopher Nolan mai face un film

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Cultura
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Regizorul american Christopher Nolan revine pe marile ecrane în 2026, după succes înregistrat cu Oppenheimer, filmul despre creatorul bombei atomice. 

Şi de această dată, Nolan va lucra cu studiourile Universal, alături de care a produs şi Oppenheimer. Matt Damon, care a mai lucrat cu Nolan la Oppenheimer şi Interstellar, este şi el implicat în acest film. Nolan va scrie scenariul şi va produce filmul cu Emma Thomas, sub sigla Syncopy. 

Oppenheimer a câştigat 7 premii Oscar şi a adunat încasări de 958 milioane de dolari la nivel mondial, aşa că nu e nicio surpriză că celebrul cineast american vrea să lucreze din nou cu cei de la Universal. 

Conform Variety, noul film va apărea pe marile ecrane, în format Imax, pe 17 iulie 2026, dar mai multe detalii despre acest proiect sunt în continuare ţinute secrete. Universal nu a dorit să comenteze în niciun fel informaţia. 

Oppenheimer este primul film făcut de Christopher Nolan în afara studiourilor Warner Bros în ultimii 20 de ani. Pentru cei de la Warner Bros, Nolan a făcut trilogia Dark Knight, filmele despre Batman cu Christian Bale în rol principal, dar şi alte filme de succes, cum ar fi Dunkirk sau Inception. 

Lucrurile s-au schimbat în 2020, când Jason Kilar, şeful Warner Bros, a decis să dea filmele pe un an de zile celor de la HBO Max. Deşi Christopher Nolan nu a avut niciun film în acea perioadă, acesta a dat totuşi o declaraţie prin care a criticat strategia. 

"Unii dintre cei mai importanţi cineaşti din industrie şi cele mai importante staruri de cinema vor să meargă la culcare seara gândindu-se că au lucrat pentru unul dintre cele mai mari studiouri. În loc de asta, s-au trezit aflând că lucrează pentru cel mai prost serviciu de streaming", a spus atunci Nolan. 

Astfel, Nolan a mers cu Oppenheimer la Universal, iar filmul a debutat la concurenţă cu o producţie Warner Bros, Barbie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel