Data actualizării:
Data publicării:

După Ucraina și în Scoția au apărut cazuri de difterie

Autor: Eduard Pascu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Presa locală din Edinburgh, Scoția anunță că două persoane au fost internate într-un spital local fiind tratate pentru difterie. Acest lucru a fost confirmat de NHS Lothian ( Agenția de Stat care oferă servicii de asistență medicală în orașele Edinburgh, East Lothian, Mid Lothian și West Lothian ), transmite outbreaknewstoday.com.

Potrivit oficialilor, cele două cazuri s-au înregistrat la persoane care s-au întors recent din călătoriile de peste mări.

Alison McCallum, directorul sănătății publice pentru NHS Lothian, a declarat: „Toate contactele strânse ale acestor pacienți au fost identificate, contactate și urmate în conformitate cu liniile directoare convenite la nivel național.

Difterie este o infecție bacteriană acută a sistemului respirator care poate provoca boli ușoare până la grave. Simptomele, se dezvoltă la 2 - 5 zile de la infecție, includ febră, dureri în gât și glande limfatice umflate la nivelul gâtului. Boala severă se prezintă cu gâtul umflat și un petic de culoare gri sau alb de țesut mort în gât și pe amigdale, cauzate de toxina bacteriană.

Complicațiile blochează căile respiratorii iar absorbția toxinei în fluxul sanguin poate provoca leziuni ale inimii, rinichilor și nervilor periferici și poate duce la moarte. Pacientul grav bolnav trebuie să viziteze imediat un spital pentru o îngrijire medicală specială pentru a i se salva viața.
Difterie este răspândită de la persoană la persoană, de obicei prin tuse, strănut și contact strâns. O persoană se poate infecta, de asemenea, folosind ustensile contaminate cu bacteriile. Unele cazuri ușoare pot transmite bacteriile oamenilor din jurul lor. Este posibil ca pacienții recuperați să nu dezvolte imunitate împotriva bolii. Cel mai bun mod de a preveni difteria este vaccinarea.

Ratele de vaccinare în zona Lothian sunt mari, notează oficialii din domeniul sănătății.

În urmă cu doar o zi Ministerul Afacerilor Externe din România atrăgea atenția cetăţenilor români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ucraina că au fost confirmate cazuri de difterie în acest an în regiunile Zakarpattia şi Chernivtsi, care se învecinează cu judeţele din nordul României. MAE îi sfătuieşte, totodată, să se vaccineze împotriva difteriei.

„Pentru cetăţenii care nu au fost vaccinaţi împotriva difteriei în ultimii 10 ani, vaccinarea se va face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgenţă, chiar înaintea acesteia”, precizează ministerul.

Vezi și: Difteria - amenințare epidemică lângă România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel