După trei luni de iarnă, spathiphyllumul va fi acoperit de flori. Urmează sfatul grădinarilor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
După trei luni de iarnă, spathiphyllumul va fi acoperit de flori. Urmează sfatul grădinarilor. Sursa foto: freepik.com
După trei luni de iarnă, spathiphyllumul va fi acoperit de flori. Urmează sfatul grădinarilor. Sursa foto: freepik.com
După o iarnă îndelungată, o procedură simplă stimulează înflorirea abundentă a spathiphyllumului. 

Originară din America Centrală, planta Spathiphyllum (Crinul păcii sau Fericirea feminină) este obișnuită cu un mediu cald și umed. Crinul păcii este o plantă cu frunze verzi lucioase și flori albe, numite spathes. Deoarece este ușor de cultivat, planta este perfectă pentru a crește într-o baie luminoasă.

Cel mai adesea, această plantă este numită „fericirea feminină” și se crede că aduce fericire, dragoste și dă energie persoanei care o îngrijește. Acesta este motivul pentru care această floare  frumoasă și delicată este dăruită femeilor.

Grădinarii cu experiență au spus ce acțiune va ajuta la trezirea spathiphyllumului după trei luni de „hibernare”.

Cinci plante de interior care au un efect vindecător asupra sistemului nervos

Potrivit acestora, ar trebui create condiții nefavorabile pentru spathiphyllum. Dar acest lucru ar trebui făcut cu atenție, fără fanatism, deoarece poți dăuna plantei.

La începutul lunii martie, planta trebuie luată de pe pervaz și mutată într-o cameră sau pe balcon, unde temperatura este de +10...+14 °C. Dacă, noaptea, pe balcon este frig, mută planta în casă, până dimineața.

Două săptămâni de viață la o temperatură de +10...+14 grade, Crinul păcii va înflori abundentă. După acest „exil” scurt, floarea trebuie repusă la locul ei și hrănită.

Cu ce să hrănești, toamna, plantele de interior: prepară niște îngrășăminte eficiente chiar în casă

Dacă spathiphyllum se ofilește brusc și își pierde aspectul inițial, acest lucru indică probleme în familie. Spathiphyllum poate fi salvat dacă se iau măsuri la timp. 

1. Spathiphyllum se ofilește dacă ai folosit o cantitate mare de azot și îngrășăminte organice. O poți salva, înlocuind solul din ghiveci.

2. Nu turna multă apă la rădăcinile plantei, deoarece frunzele se vor înnegri și se vor ofili. Asigură-te că apa nu stagnează în ghiveci, ci se scurge în suportul special. 

Îngrășământul care transformă planta păianjen într-un copac luxuriant. Îl găsești în trusa de prim ajutor

3. Pământul din ghiveci este prea uscat. Fenomenul are un efect negativ asupra plantei. Frunzele își pierd elasticitatea și devin moi, ceea ce indică că sunt deshidratate. Prin urmare, te sfătuim să uzi, în mod constant, floarea cu apă la temperatura camerei.

4. Ghiveciul prea mare are un efect negativ asupra stării florii. Plege dimensiunea potrivită a ghiveciului și replantează planta.

5.  O temperatură favorabilă pentru spathiphyllum este de cel puțin 22 de grade Celsius.  

Șapte plante de interior care aduc noroc, bani și fericire: crește-le în casă și viața ta se va schimba

6. Spathiphyllum trebuie așezat pe un pervaz cu multă lumină. Datorită acestui lucru, planta va înflori și te va încânta cu flori sale albe. În același timp, nu lăsa lumina soarelui să cadă direct pe frunzele sănătoase.

7. Cauza morții plantei poate fi formarea de bulgări tari în jurul sistemului radicular. Ca urmare, la rizom nu ajunge o cantitate suficientă de oxigen. Pentru a uniformiza solul, scoate floarea din ghiveci, curăță cu grijă rădăcinile de bulgării vechi și transplantează-o într-un amestec de sol cu ​​drenaj special.

Elixir magic pentru creșterea și înflorirea orhideelor: iată cum trebuie să procedezi

8. Rădăcinile au putrezit. Pentru a rezolva această problemă, este necesar să îndepărtezi planta din sol, să examinezi cu atenție sistemul radicular și să curăți toate rădăcinile putrezite. După aceea, transplantează floarea într-un mediu nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel