După precipitații în toată țara, vremea se schimbă. Directorul ANM, Elena Mateescu, veste bună pentru weekend
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află care sunt ultimele date despre vreme de la directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu. 

„Rămânem în continuare pe fond de vreme de iarnă, în special la atitudini mai mari de 1.200 de metri acolo unde va ninge și unde vor fi și intensificări ale vântului asociate fenomenului de viscol. Într-adevăr, la Bâlea Lac însemnăm cel mai mare strat de zăpadă la acest moment, dar precipitații mixte posibile în continuare și în Transilvania și în nordul Moldovei, acolo unde temperaturile rămân coborâte, unde nu vor depăși nici astăzi, pe parcursul zilei, cel mult 3-4 grade așa cum s-a întâmplat și ieri.

Precipitații în toată țara

De altfel, rămâne în vigoare până mâine, la ora 10:00, informarea meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie, care menționează precipitații în toată țara, la nivel local 15-20l/m² și așa cum menționăm la altitudini mai mari de 1.200m precipitații predominant sub formă de ninsoare care vor determina un strat consistent de zăpadă. În Transilvania și în Moldova posibil și precipitații mixte.

Din punct de vedere termic, maximele nu vor depăși cel mult în partea de sud-vest 13-14°C, în timp ce în zonele centrale și nordice 3-4°C. Minime negative pe parcursul nopților și dimineților, în special în zonele depresionare din estul Transilvaniei, în timp ce în București doar 3-4°C.

Vestea este bună pentru că deja de sâmbătă temperaturile vor fi în creștere și vom consemna în continuare valori de 10 până la 17°C”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel