După negocierile de la Guvern, sindicaliștii au anunțat că greva profesorilor continuă. Anton Hadăr: Cred că vor urma săptămâni întregi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
După negocierile de la Guvern, sindicaliștii au anunțat că greva profesorilor continuă.

Greva continuă până la „o soluție acceptabilă” - au spus sindicaliștii după negocierile de la Guvern. Sindicaliștii au zis că i-au prezentat lui Nicolae Ciucă salariile profesorilor din alte țări. De asemenea, ei au mai spus că premierul caută soluții pentru rezolvarea situației.

„Am prezentat salarii din lumea normală. I-am zis premierului că un profesor nu poate trăi cu 2500 lei. Este muritor de foame”, au zis liderii de sindicat. Nicolae Ciucă le-a zis că au dreptate.

De asemenea, Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale Alma Mater, crede că vor urma săptămâni întregi de grevă.

„Nu am primit o propunere astfel încât să fim mulțumiți. Săptămâna aceasta va fi grevă și cred că va fi o grevă de durată, nu doar de o săptămână. La cum merg lucrurile, nu văd sfârșitul grevei. Cred că vom avea săptămâni de grevă”, a mai zis Anton Hadăr.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, la finalul discuţiilor de la Palatul Victoria, a precizat că este posibilă organizarea unui miting de protest, joi, 25 mai.

VEZI ȘI: Ciucă: Soluția nu este o grevă pe final de an școlar, atunci când trebuie încheiate mediile și pregătite examenele naționale! - https://www.dcnews.ro/ciuca-solutia-nu-este-o-greva-pe-final-de-an-scolar-atunci-cand-trebuie-incheiate-mediile-si-pregatite-examenele-nationale_917301.html

Amintim că Guvernul lucrează, în acest moment, la actele normative care să ofere cadrul legal oferirii unor stimulente profesorilor debutanţi şi cadrelor didactice din zonele defavorizate, în sensul solicitărilor sindicatelor, şi, de asemenea, a asumat un calendar concret pentru noua grilă a salarizării, care să regăsească educaţia ca fiind o prioritate, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Acesta a făcut precizările, marţi, la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă la finalul întâlnirii pe care prim-ministrul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, au avut-o cu reprezentanţii reprezentanţii asociaţiilor de părinţi şi elevi pe fondul grevei generale declanşată de personalul din sistemul de învăţământ.

"Disponibilitatea la dialog a Guvernului a continuat, a inclus, dacă vreţi, în acest sens, şi asociaţiile de părinţi sau structurile reprezentative ale elevilor. Domnul prim-ministru a avut ocazia să prezinte direct ceea ce a prezentat şi sindicatelor şi a prezentat, de asemenea, şi public, legat de angajamentele concrete ale Guvernului, atât în privinţa solicitării sindicatelor de a veni în sprijinul debutanţilor şi a cadrelor didactice din zonele defavorizate, care urmează să primească stimulente, şi Guvernul în acest moment deja lucrează la actele normative care să ofere cadrul legal oferirii acestui sprijin. Plata integrală pentru anexa 8, personalul nedidactic, dar şi celelalte categorii de personal, tocmai pentru a duce la un nivel unitar aplicarea legii actuale a salarizării şi, desigur, un calendar concret pentru noua grilă a salarizării, care să regăsească educaţia ca fiind o prioritate, ceea ce este un angajament, de asemenea, anunţat public al actualului Guvern, dar şi al viitoarei formule de guvernare, cu un program care să includă pe primul loc educaţia ca prioritate", a afirmat Cărbunaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel