După medici, o altă categorie de salariați cer mărirea salariilor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp

Guvernul Ponta este amenințat de o altă categorie socială, după ce a decis mărirea salariilor din Sănătate cu 25 la sută.

Liderul Federației Spiru Haret, Marius Nistor, sustine că a cerut urgentarea negocierilor pentru majorarea salariilor profesorilor de la 1 octombrie, prin noua lege a salarizării.

"Am cerut azi oficial ministerului Educației și premierului accelerarea negocierilor pe legea salarizării astfel încât să existe majorari și pentru profesori de la 1 octombrie.

Punem în pericol soarta a generații și generații de elevi. Tinerii cei mai bine pregătiți nu vin în sistemul educațional pentru că nu sunt motivați salarial.

Dacă nu se rezolvă putem organiza acțiuni de protest, putem boicota începerea anului școlar", a declarat Marius Nistor la Antena 3.

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat că susține acordarea de resurse suplimentare Educației și că negocierile cu sindicatele continuă privind salarizarea profesorilor.

"Negociem cu sindicatele pentru noua lege a salarizării. E firesc să se dorească mai mult. Eu voi susține acordarea de resurse sporite pentru educație. Profesorii au primit 10% în plus la salariu anul acesta, iar personalul nedidactic 12%, la care se adaugă plata banilor din procesele câștigate în instanță, toate făcute în avans", a spus ministrul Educației la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel